¨

Lokalområder savner landbetjenten

Foto: TV ØST

Det er 10 år siden, politireformen trådte i kraft og en lang række landbetjente blev rykket ind på de store politistationer.

- Vi savner landbetjenten.

Sådan lød det fra Sanne Jørgensen og flere andre borgere, da Midt- og Vestsjællands politi besøgte stationsbyen Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg.

Besøget i Svinninge var led i en større politi-charmeoffensiv i det vestsjællandske, hvor en rullende politistation hen over sommeren kommer til de mindre byer og to-tre betjente fortæller om politiets arbejde - og samtidig får borgernes mening om politiets arbejde.

- Vi mangler landbetjenten, som kan gå ud og tage fat i de unge, ruske lidt i dem, give dem en skideballe, og så er det klaret. I dag skal politiet jo komme helt fra Roskilde og Køge, siger Sanne Jørgensen. 

Læs også DF kræver langt flere nye politibetjente i lokalområder

Dan Warming er leder af den rullende politistation, der i fem uger triller rundt i Vestsjælland. Han afviser ikke helt borgernes længsel efter landbetjenten.

- Når borgerne har brug for os, så kan de ringe på 1-1-2 eller 1-1-4, og så kommer vi. Men når vi står her foran Rema 1000 i øjenhøjde med borgerne, så giver det god mening, siger han.

Rullende politistation

Det er 10 år siden, politireformen trådte i kraft og en lang række landbetjente blev rykket ind på de store politistationer. Siden reformen trådte i kraft, har forskere indenfor område lavet flere undersøgelser af borgernes tillid og tilfredshed med politiet.

Men der mangler aktuelle tal, der underbygger befolkningens tillid eller mangel på tillid. 

Læs også Pensioneret landbetjent finder sjælden sølvskat: Det vælter op af jorden

En undersøgelse fra 2010 viser, at tilliden til politiet var markant højere i 2006 end i 2010. I 2006 havde otte ud af ti borgere, helt præcis 81 procent, stor eller meget stor tillid til politiet. I 2010 var det 64 procent.

Den rullende politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi skal de kommende uger besøge blandt andet Højby, Odden, Vig, Snertinge og Høng.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App