Lokale V-profiler vil have Ellemann som formand

Med Lars Løkkes afgang skal Ventre finde en ny formand. To lokale V-profiler ved godt, hvem de foretrækker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad der startede som en stille og rolig lørdag, blev for de politisk interesserede med ét ganske højdramatisk, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter meddelte, at han trækker sig som formand for Venstre. Kort efter fulgte samme melding fra partiets næstformand Kristian Jensen.

- Jeg har igennem længere tid og med stadig mere alvor lyttet til Venstres baglands ønske om at få en ny start, lød det fra næstformanden, da han mødte pressen foran Hotel Comwell i Brejning ved Vejle.

quote Det er den mest underlige dag i mit politiske liv

Jacob Jensen (V), finansordfører

For profilen Jacob Jensen, der er Venstres finansordfører og regionsrådsmedlem i Region Sjælland, var det et klogt valg, at formandskabet trak sig.

- Jeg respekterer beslutningen som både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har taget, og jeg er også rigtig glad for, at de netop derved viser, at man også lytter til det bagland, som jo er hele skelettet i Venstres organisation.

En underlig dag

Jacob Jensen lægger ikke skjul på, at den seneste periodes uro i partiet har været barsk kost.

- Det har været forfærdeligt at skulle igennem sådan et forløb, siger han.

- Det er den mest underlige dag i mit politiske liv, siger Jacob Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet

Jacob Jensen betegner lørdagen som den underligste i hele sit politisk liv.
Jacob Jensen betegner lørdagen som den underligste i hele sit politisk liv. Foto: Arkivfoto

På et ekstraordinært landsmøde 21. september skal delegerede venstrefolk fra hele landet tage stilling til, hvem der fremover skal lede partiet. Jacob Jensen har dog allerede et bud:

- Jeg håber på, at Jakob Ellemann-Jensen vil stille sig til rådighed, for jeg tror på, at han vil være den rigtige. Men det skal selvfølgelig noget, han selv skal kandidere - og noget, som vores tillidsfolk og i sidste ende vores medlemmer skal tage beslutning om, siger Jacob Jensen.

Plasteret er revet af såret

Marcus Knuth (V), der også er medlem af Folketinget fra Sjællands Storkreds, har samme holdning: Venstres nye formand bør hedde Jacob Ellemann-Jensen:

- Nu er plasteret ligesom revet af såret, og så er der forhåbentlig fri kørebane for Jakob Ellemann-Jensen, som jeg i hvert fald gerne ser som vores kommende formand - og selvfølgelig også som vores kommende statsminister, siger Marcus Knuth.

Artiklen fortsætter under billedet

Marcus Knuth ser gerne Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand.
Marcus Knuth ser gerne Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand. Foto: Arkivfoto

Knuth er dog ked af den måde, Lars Løkkes formandskab endte.

- Jeg synes, at når man har en formand gennem 10 år, som ikke mindst her til sidst har leveret to rigtig flotte valg, så er det en ærgerlig og på en måde også uværdig måde for ham at slutte sin tid som formand. Så det havde jeg gerne været foruden, siger Marcus Knuth.

Elholm: Medlemmerne bestemmer

I Sorø er den lokale folkevalgte Loise Schack Elholm også glad for, at Lars Løkke og Kristian Jensen valgte at trække sig.

- Jeg tror, det er bedst for partiet, hvis vi nu kan få samling om en ny leder, og at vi kan få samlet partiet, så der ikke er al det her ævl og kævl i medierne, siger Louise Schack Elholm, som kalder formandskabets afgang for en "glædelig overraskelse".

Artiklen fortsætter under billedet

Loise Schack Elholm vil ikke pege på, hvem der fremover skal lede Venstre.
Loise Schack Elholm vil ikke pege på, hvem der fremover skal lede Venstre. Foto: Arkivfoto

Hun håber, at man med et nyt formandskab kan få en frisk start og dermed samle Venstre igen. Modsat Jacob Jensen og Marcus Knuth vil hun dog ikke sætte navn på, hvem den nye formand bør være.

- Jeg vil ikke gå ind i de her diskussioner, fordi det er vores medlemmer, der bestemmer formandskabet, og der vil jeg lade det være, siger hun og fortsætter:

- For mig har det været vigtigt, at vi kan finde en leder, der kan samle Venstre og som sørger for, at vi igen får et tillidsfuldt og respektfuldt forhold til hinanden i partiet.