Lokale jubler over vækstpakke

Både politikere, byggeformand, folke og skoleelever er begejstrede for den nye vækstplan, der sparker gang i byggeriet og giver 680 flere job her i området i år

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag blev den nye vækstplan vedtaget, og mandag vækker den jubel her i regionen. Planen betyder blandt andet, at den såkaldte boligjobordning bliver genindført, og denne gang får også sommerhusejere mulighed for at få et fradrag på 15.000 kroner, hvis de vælger at renovere sommerboligen.

- Vi har i Odsherred 26.000 sommerhuse og er landets absolut største sommerhuskommune, og derfor er der jo selvfølgelig mange af vores håndværksvirksomheder, som lever at af renovere og nybygge på sommerhuse, så det er det en god nyhed for beskæftigelsen her i Odsherred og en god nyhed for vores håndværkere, siger Thomas Adelskov (S).

680 flere job

Det er regerinsgpartierne, Vesntre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som sammen har vedtaget den ny vækstplan, og i Dansk Byggeri lyder vurderingen, at det i Region Sjælland kommer til at give 680 flere job.

- Vi har ventet på det her siden sidst i februar, så det er rigtig godt, at vi nu endelig får en genindførelse af håndværkerfradraget. Vi har i den sidste tid leveret mange tilbud på arbejdsopgaver til boligejere, men vi har også oplevet, at de venter med at sætte ting i gang, til de er sikre på, at de nu også får fradraget. Så nu forventer vi til gengæld, at vi hurtigt kommer til at mærke effekten med både travlhed og flere arbejdspladser hos de sjællandske håndværksmestre, siger formand for Dansk Byggeri Vestsjælland, Albert Christiansen i en pressemeddelelse.

Afsmittende effekt

Også de unge på erhvervsskolerne får glæde af vækstpakken og genindførelsen af BoligJob-ordningen, og i det hele taget har det en afsmittende effekt, at der nu for alvor kommer gang i arbejdshjulene.

- Selvfølgelig har det betydning for håndværkerne, men det smitter af på hele området, at de får mere at lave, og omsætningen stiger, lyder det fra det konservative folketingsmedlem Brian Mikkelsen, der er valgt i Holbækkredsen.

Kæmpe forskel

Han har kæmpet for at få sommerhusene med i boligjobordningen og glæder sig over, at det er lykkedes.

- Det gør en kæmpe forskel for steder som Odsherred og Lolland-Falster, at sommerhusene også er med. Det betyder, at vi får flere forsømte områder med, siger den tidligere økonomi- og erhvervsminister.

Ifølge Dansk Byggeris beregninger giver boligJob-ordningen i år samlet set 4.300 arbejdspladser fordelt ud over hele landet.

Tal fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter viser, at næsten 60.000 fritidhuse i TV2 Østs dækningsområde kan komme under den nye boligjobordning.

Her kan du se, hvordan håndværkerfradraget fungerer.