¨

Lokal tillidsmand: Rigspolitiet blæser på vores arbejdsmiljø

Foto: TV ØST

Måneder med bevogtning i København slider på de sjællandske betjente. Lokal tillidsmand kritiserer Rigspolitiet for at blæse på betjentenes arbejdsmiljø.

Selvom det efterhånden er godt to måneder siden, at 22-årige El-Hussein angreb Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, er hverdagen langt fra vendt tilbage for de sjællandske betjente.

Betjente fra Sjælland valfarter hver eneste dag mod hovedstaden for at sikre det forhøjede beredskab, som El-Husseins angreb har medført.

Og det kan i den grad mærkes lokalt, fortæller tillidsfolkene i de involverede politikredse.

Ingen af kredsene ønsker at sætte tal på antallet af betjente, der dagligt tager turen til hovedstaden, men i alle tilfælde er der tale om et "stort" antal, fastslår tillidsmændene.

Rigspolitiet valgte i sidste måned at forlænge assistancen til Københavns Politi - i første omgang frem til september.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tillidsmand Kaj Rasmussen regnet ud, at hans politikreds kommer til at afgive politifolk svarende til 80 årsværk.

- Det er en ret massiv personaleafgivelse, og rent arbejdsmiljømæssigt siger det sig selv, at det har en konsekvens for den enkelte.

Kaj Rasmussen kritiserer Rigspolitiets beslutning om at lade betjentene på Sjælland og også på Fyn trække læsset.

- Man friholder politikredsene vest for Lillebælt. Det er helt klart forkert og udelukkende foranlediget af, at det er billigere, fordi de ikke skal indkvarteres. Så blæser man både arbejdsmiljø og vores borgere et stykke.

Lederen af Rigspolitiets koordinerende stab, Benny Øchkenholt, afviste for nylig kritikken i et interview med Ritzau.

- Hver politikreds skal kunne afgive et bestemt antal hoveder til andre politikredse, og det er det, jeg forholder mig til. Hvordan de så organiserer sig og prioriterer, er politikredsenes opgave.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App