¨

Lokal kandidat vil arbejde for de sjællandske interesser i EU

Valgstederne lukker klokken 20.00 søndag aften. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Fra Havdrup til Bruxelles. Laborant Marianne Vind (S) kan blive Sjællands stemme i Europa-Parlamentet.

Socialdemokratiet står lige nu til at få tre af de danske mandater i Europa-Parlamentet. Og 47-årige Marianne Vind fra Havdrup på det østlige Sjælland kan blive en af de kandidater, der skal til Bruxelles efter valget.

Klokken 10.00 søndag formiddag afgav Marianne Vind sin stemme til europaparlamentsvalget i Havdrup Hallen, og hun håber på, at mange danskere vil gøre det samme.

- Jeg vil gerne opfordre til, at alle tager hen og stemmer, sagde den lokale kandidat, der lover at arbejde for de sjællandske interesser i det europæiske parlament.

Bliver boende herhjemme

Tilknytningen til Sjælland er vigtig for Marianne Vind, der er født og opvokset i lokalområdet. Hun vil sørge for, at de sjællandske interesser har en stemme i Bruxelles, og det gør hun bedst, hvis hun fortsat bliver boende på øen.

- Jeg bliver boende i mit rækkehus, og så lejer jeg en lille lejlighed dernede, fortæller kandidaten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marianne Vind stemte i Havdrup Hallen. Foto: Privatfoto

Marianne Vind, der er uddannet laborant, er ny i politik og har ikke siddet i Europa-Parlamentet før. Men hun har været næstformand i HK-privat, og hun vil tage sine erfaringerne fra fagbevægelsen med sig til Bruxelles.

Hun vil blandt andet arbejde for, at lønniveauet sikres i for eksempel byggebranchen.

- Der er problemer med den frie bevægelighed, når der kommer arbejdskraft til landet. Der dumper lønningerne på Sjælland, siger Marianne Vind.

Du kan stemme til europaparlamentsvalget ind til klokken 20.00 søndag aften.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App