¨

Lokal bank er Danmarks dyreste

Foto: TV ØST

Du kan spare en månedsløn ved at droppe lokal bank, og i stedet skifte til en fra Nordjylland. Generelt er der rigtig mange penge at spare ved at skifte bank.

Regner du på renter og gebyrer for en almindelig familie, så er Vordingborg Bank Danmarks dyreste pengeinstitut. Faktisk kan man spare en hel månedsløn hvert eneste år ved at skifte til det billigste pengeinstitut i målingen.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen har det generelt aldrig været så god en forretning at skifte bank, som det er nu. Det viser tal, som avisen har indhentet hos bankportalen pengepriser.dk.

Store forskelle

- Så stor forskel har man ikke set tidligere, siger John Norden, direktør i analysefirmaet Mybanker, der lever af at sammenligne renter og gebyrer.

- For få år siden var den dyreste bank typisk omtrent dobbelt så dyr som den billigste, når man beregnede, hvad en familie kunne spare ved at skifte, siger John Norden til Politiken.

- I dag kan forskellen være helt op til det firdobbelte. Mange danskere har blot ikke opdaget det endnu, tilføjer han.

Rigtig mange penge at spare

En modelfamilie fra middelklassen i ejerbolig kan før skat spare op til 21.000 kroner om året ved at skifte fra en dyr til en billig bank. Og det, selv om familiens lån ikke hører til de største, viser tal fra Pengepriser.dk.

Ifølge prisportalens sammenligning af 50 banker er Vordingborg Bank dyrest for modelfamilien med en årlig udgift på godt 32.000 kroner i renter og gebyrer.

Billigst for familien er Spar Nord Bank med godt 11.000 kroner om året for de samme lån og ydelser.

Forbrugerrådet: Få lavere rente

Forbrugerrådet bekræfter situationen. Rådets egne beregninger viser tilsvarende forskelle på bankerne, fortæller seniorøkonom Morten Bruun Pedersen:

- Det her fortæller, at der virkelig er noget at komme efter, hvis man er aktiv som bankkunde. Mange kan få langt lavere renter og gebyrer, end de har i dag, siger han til Politiken.

/ritzau/

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App