Lokal amatørgeolog så meteorit: Det er fantastisk

Lørdag aften kunne en meteorit ses på himlen over Sjælland, og Elo Mortensen, der er amatørgeolog på Møn, var så heldig at få et glimt af den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange danskere fik sig lørdag aften en helt usædvanlig oplevelse, da en meteorit kastede et stærkt lysglimt på himlem og sammen med et højt brag fik flere til at kigge ud af vinduet.

På Møn var Elo Mortensen ude at lufte sine hunde ved 22-tiden. da braget lød.

- Det var egentligt ret overskyet. Pludselig så jeg et stort lysglimt, og der lød en slags eksplosion - lidt som en fly. Min søn ringede lige efter, han havde også set lysglimtet fra sin bil omkring Rønnede, fortæller han.

Kan være faldet ned i Norge

Selv om det for de fleste har været en ekstraordinær oplevelse at se det, der dagen derpå af eksperter er kategoriseret som en meteorit, så er det i den grad noget helt særligt for Elo Mortensen. Han er medlem af Sydsjællands Stenklub - en forening for amatørgeologer - og hele familien er tossede med sten.

- Det er jo fantastisk for os, når sådan noget sker. Jeg har holdt øje med nyhederne og nettet hele morgenen, for jeg er meget interesseret i, om en meteorsten er faldet ned, men vi skal have lidt mere konkret at vide, før vi kan lede. Måske er den faldet ned helt oppe i Norge, siger Elo Mortensen, der derfor ikke er trukket i overtøjet for at gå ud at lede.

Rumforsker Kristoffer Leer fra DTU siger dog til Ekstra Bladet søndag morgen, at man kan have held til at finde stenfragmenter omkring Holbæk, Roskilde, Frederikssund og Viby på Sjælland. Det vurderer han blandt andet ud fra de registreringer, der er kommet om, hvor folk så glimtet.

 

FAKTA: En meteorit er danekræ og tilhører staten