Livredderne har haft historisk travlt denne sommer

I dag var sidste dag i 2018, hvor man kan møde en af TrygFondens livreddere på strandene. De har haft historisk travlt i det varme sommervejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra og med i morgen kan du ikke se de velkendte livreddertårne på strandene. I dag, tirsdag, var nemlig årets sidste dag med TrygFondens livreddere til at hjælpe badegæster i nød.

I år har der indtil nu været 70 sommerdage ifølge TV 2 Vejret, og det har man også godt kunnet mærke hos livredderne.

- Det har været en historisk travl sommer for os livreddere. Vi er trætte nu, men vi er rigtig glade for, hvordan det er gået, siger Anders Myrhøj, der er chef for TrygFonden Kystlivredning. 

Artiklen fortsætter under billederne...

 
 
Foto: Bue Bukh - TV ØST
Også i dag var der travlt på Marielyst Strand.
Også i dag var der travlt på Marielyst Strand.
Foto: Bue Bukh - TV ØST

Passer bedre på hinanden

På de fire strande i vores område, hvor der har været kystlivredning - Marielyst Strand, Enø Strand, Gudmindrup Strand, Rørvig Strand - har der været én livreddende aktion og 461 førstehjælpsaktioner, hvor livreddere har hjulpet med for eksempel dehydrering og bistik, siden den 29. juni.

Der har kun været én livreddende aktion i vores område. Hvordan kan det være, når der har været så mange mennesker?

- Det er svært at svare på, men jeg tror, at en del af forklaringen skal findes ved, at folk er blevet gode til at søge derned, hvor der er livreddere. De lægger sig mellem livreddernes flag, hvor man er ekstra tryg, siger Anders Myrhøj.

- Og så tror jeg også, at befolkningen er blevet lidt bedre til at sætte sig ind i, hvad det er for nogle forhold, man er på vej ud i, og så passe lidt bedre på hinanden.

Aktioner på Sjælland og øerne i 2018:

Aktioner på Sjælland og øerne 23. juni til 6. august 2017: