Livreddere reddede liv

Den varme sommer har givet masser af badegæster på regionens strande. 3 gange måtte livreddere redde personer i livstruende situationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sommeren 2013 har budt på høje temperaturer og dermed masser af badegæster på strandene.

Her i regionen har livreddere måtte tage ud på 3 aktioner, hvor personer var i fare: 2 gange i Marielyst på Falster og 1 gang på stranden ved Gudmindrup i Sejrø Bugt i Nordvestsjælland. Det er et tilfælde mindre end sidste år, viser tal fra Trygfonden.

Fik ildebefindende i vandet

Tilfældet ved Gudmindrup foregik en aften i forrige uge. Her fik en mand et ildebefindende ude i vandet lidt nord for den del af stranden, som livredderne dækker.

Mandens venner signalerede ude fra vandet at noget var galt, og tilfældigvis var nogle af badegæsterne på strandbredden livreddere, som holdt fri. De sprang i vandet og fiok slæbt manden ind.

Imens var livreddere fra livreddertårnet kommet til og kunne så give ham livreddende førstehjælp i form af hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Drev ud i gummibåd

De andre 2 livstruende tilfælde på Marielyst var dels et tilfælde ved Sankt Hans, hvor 2 unge kvinder var drevet 1 kilometer ud i deres gummibåd. Her fik 2 livreddere, som ikke var på vagt, hentet deres redningsbåd og fik kvinderne ind.

Det andet tilfælde var i uge 30, hvor alarmcentralen havde fået et opkald fra et sommerhus i Marielys om et hjertestop. Der blev ringet videre til livredderne på Marielyst strand, som så skyndte sig ud med deres hjertestarter til stedet og reddede manden.

Færre livstruende situationer

I alt 6 strande her i landsdelen er udstyret med livreddere. Sidste år var der 4 tilfælde, hvor folk var i livsfare - 1 mere end i år.

På landsplan er tendensen tydeligere. Her er antallet af livreddende aktioner halveret fra 24 sidste år til 12 i år.

- Sammenlignet med de foregående år er antallet af alvorlige redningsaktioner relativt lavt, og det er naturligvis meget positivt. Selv om der har været masser af aktivitet på de strande, hvor vores livreddere var til stede, har badegæsterne passet godt på sig selv, og livredderne har kunnet gribe ind, før en situation udviklede sig til at være farlig, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i Trygfonden.


Nyhedsoverblik