¨

Livreddere er klar på strandene

Foto: TV ØST

TrygFondens livreddere har i dag indledt badesæsonen og åbnet livreddertårnene på fem af regionens strande

Det er nu blevet lidt mere sikkert at bade fra strandene i regionen. Trygfondens Kystlivredning har nemlig åbnet livreddertårnene på strandene i Marielyst, Rørvig, Karrebæksminde, Gudmindrup og Høve.

De kommende otte uger vil livredderne hver dag holde øje med alle badegæsterne og give gode råd til at passe på sig selv og hinanden i vandet.

Livredderne er til stede fra kl. 11 til 19, og hvis man kigger forbi livreddertårnene, deler livredderne gratis malerbøger og baderådsfoldere ud, så forældre og børn har noget at underholde sig med på stranden, og samtidig giver anledning til en snak om badesikkerhed.

Vejret er afgørende for livreddernes travlhed
hvis vejret bliver lige så strandvenligt som sidste sommer, kan livredderne se frem til nogle meget travle uder.

- Travlheden for livredderne på strandene er meget afhængige af vejret. Sidste sommer var fantastisk, hvilket betød, at livredderne gennemførte 60.760 indsatser i hele landet, som blandt andet omfattede almindelig førstehjælp ved forbrændinger efter brandmænd, dehydrering og bistik. Der var 31 aktioner, hvor i alt 47 personer kom i nød og måtte reddes i land af livreddere, så der er brug for livreddere til både at forebygge ulykker ved strandene og til at gribe ind, når der opstår livsfarlige situationer, siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Vælg en strand med livreddere
Livredderne holder øje med badegæsterne i vandet, men de er også klar med førstehjlpskassen, hvis der for eksempel er brug for plaster eller forbinding, og de kan advare, hvis strøm- og vindforhold gør det farligt at gå i vandet. Derfor er der god grund til at vælge en strand med livreddere, siger Anders myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

- Selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og derfor vil vi anbefale, at man vælger en strand med livreddere. På strandene markerer to rød-gule flag i strandkanten, hvor livredderne holder særligt øje. Så hvis man bader imellem flagene, får man ekstra god tryghed, siger Anders Myrhøj.

Livredderne er på strandene hver dag indtil den 15. august.

De fem baderåd
- Lær at svømme
- Gå aldrig alene i vandet
- Læs vinden og vandet
- Lær stranden at kende
- Slip ikke børnene af syne

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App