¨

Listeriafund i endnu en rullepølse

Foto: TV ØST

Der er fundet Listeria i Princip rullepølse solgt i Bilka og Føtex butikker i hele landet.

Endnu engang er der fundet Listeria i rullepølse. Denne gang er det virksomheden Defeco A/S, som i prøver fra en egenkontrol har fundet bakterien i deres Princip rullepølse. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Produkterne er mærket med mindst holdbar til datoerne 24/12-2014 og 29/12-2014, og de er solgt i Bilka og Føtex butikker i hele landet.

Har du en pakke rullepølse, der indeholder ovenstående information, skal den kasseres eller leveres tilbage, da Listeria kan forårsage influenzalignende symptomer såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

16 afgået ved døden

I august blev der fundet Listeria i madvarer fra Jørn A. Rullepølser i hele landet. Ud af 38 listeriasmittede er 16 afgået ved døden inden for 30 dage, efter at de blev smittet, fremgik det i september af en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen.

Det har tidligere været fremme, at 7 af de listeriasmittede kom fra Region Sjælland. 5 af de personer, der har mistet livet, har alle sammen været indlagt på sygehuse her i regionen. Det drejer sig om sygehusene i Næstved, Slagelse, Nykøbing Falster og psykiatrien i Vordingborg, men da de også fejlede andre ting, ved man ikke med sikkerhed, om døsfaldene skyldtes listeriabakterien.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App