Lev Livet-deltagerne: Vi sover bedre end nogensinde

Deltagerne har nu været på kur i syv uger. Livsstilsomlægningen har blandt andet haft kollosal betydning for deres nattesøvn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En god nattesøvn er ifølge Birgitte Nymann afgørende for både ens humør og vægt. Det har Lev Livet-deltagerne nu også erfaret. Efter syv uger på Lev Livet Kuren kan både Brian, Steffen og Karoline mærke, at deres nattesøvn har ændret sig til det bedre.

- Efter jeg er begyndt at motinere og spise anderledes, sover jeg rigtig godt. Jeg er træt allerede kl. 21.30, og så går jeg i seng og sover inden for et kvarter, fortæller Karoline.

Sådan var det langt fra for kun et par måneder siden.

- Før kunne jeg godt ligge et par timer, inden jeg faldt i søvn, og så kunne jeg vågne 5-10 gange i løbet af natten. Nogle gange kunne jeg ikke falde i søvn igen, og andre gange sov jeg frygteligt med voldsomme drømme, så sov jeg måske først kl. 6 og kunne slet ikke komme op igen, siger Karoline.

Uafbrudt nattesøvn

Også Steffen erkender, at hans søvn er blevet påvirket i positiv retning.

- Tidligere har det været sådan, at jeg falder i søvn kl. 22.30, så vågner jeg kl. 2 og skal tisse, så går jeg i seng igen og sover sporadisk en halv time til tre kvarter. Men jeg må indrømme, at her på det sidste er der blevet sovet igennem. Så vågner jeg godt nok kl. 5, men det er ok. Det er helt klart blevet bedre, fortæller han.

Det er en helt normal udvikling, deltagerne har gennemgået, påpeger instruktør Birgitte Nymann.

- Det er meget typisk, at jo sundere vi lever, jo bedre sover vi. Det er som regel dårlig livsstil, som er skyld i, vi sover skidt, forklarer hun. 

Sidste timer er vigtigst

Som den eneste af de tre deltagere har Brian ikke haft problemer med opvågning i løbet af natten. Til gengæld sover han for lidt. Brian går i seng kl. 22-23 om aftenen, men står allerede op kl. 5.30. Og også det er problematisk, forklarer Birgitte Nymann.

- Når vi ikke sover nok, så går man glip af de allervigtigste timers søvn, for det er i den sidste del af søvnen, at vores evne til at føle lykke, overskud, overblik og kreativitet ligger, understreger Lev Livet-instruktøren.

Du kan høre meget mere om søvn i ugens Lev Livet udsendelse. Det er TV2 ØST tirsdag fra kl. 19.45. Programmet genudsendes også løbende på TV2 ØST-kanalen. Se, hvornår her.