Lev Livet: Deltagerne udfordres på højdeskrækken

Det er blevet tid til at teste, hvor deltagernes grænser går. Hvor meget tør de, når man sender dem op i 35 meters højde? Se med tirsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birgitte Nymann og Katja Kafling sætter i aften, tirsdag, vores deltagere på en nervepirrende udfordring i højderne.

Lev Livets seks deltagere er blevet sat stævne i København, nærmere betegnet ved Urban Ranger Camp på Refshaleøen. Her skal deltagerne først kæmpe sig op af en 35 m høj og stejl trappe - svarende til Rundetårns højde - og så skal de skal rapelle ned.

- Overvægtige afgrænser sig fra at gøre en masse ting: Fx en tur i i svømmehallen af frygt for at vise kroppen, eller restaurantbesøg, så andre kan se, hvor meget man spiser. Men det gælder også fysiske udfordringer af den slags, der ellers virkelig kan give et kick, selvtillid og en mindst lige så fed fornemmelse i kroppen som mad, forklarer Birgitte Nymann.

Kamp mod dødsangst

Men inden den står på rapelling, hiver Birgitte en anden udfordring op af hatten: Deltagerne skal forcere en 5 meter lang, smal balancebom, der fører direkte hen over over intetheden. En udfordring, som viser sig at blive dagens suverænt sværeste for deltagerne. Blandt andet slås Steffen med sin i forvejen eksisterende højdeskræk.

- Det er jo hele hjernen og alle forsvarsmekanismer, der går i gang med at sige: Det er skide farligt, og jeg dør. Det rationelle er helt sat ud af spillet, fortæller Steffen.

Hvem spankulerer over bommen i 35 meters højde, og hvem må opgive?

Kig med tirsdag aften i Lev Livet. Og husk, at vi allerede sender kl. 18.30 (og igen kl. 21.50) på grund af det forestående Kommunalvalg.