Lennard B. Nielsen dømt ude

Det var i orden at smide den markante regionspolitiker ud af den socialdemokratiske gruppe. Det bestemte Socialdemokraternes øverste ledelse i dag mandag. Men Lennard B. Nielsen vil ikke forlade Regionsrådet. Dermed skriver han sin egen fyreseddel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialdemokraternes øverste ledelse besluttede sent mandag eftermiddag, at den socialdemokratiske gruppe i Region Sjælland var i sin gode ret til at smide Lennard B. Nielsen ud. Det oplyser partisekretær Lars Midtiby.

Lennard B. Nielsen blev sparket ud af sin gruppe allerede i efteråret. Den beskyldte ham for illoyalitet, da han erklærede sig som modstander af det sygehusforlig, han selv tidligere havde stemt for.

Se TV2 ØSTs interview med Lennart B. Nielsen herunder:
[video:flv:090112_lennart.flv]

Desuden kom han på kollissionskurs med partikammeraterne, da han gjorde sig til talsmand for at Falck skulle fortsætte ambulancekørselen frem for svenske Samariten, som Lennard B. Nielsen troede på. Som skæbnens ironi falder afgørelsen samtidig med at Samariten mandag kastede håndklædet i ringen.

Men det ændrer ikke på beslutningen om at udelukke Næstved-politikeren fra gruppen. Afgørelsen betyder dog ikke at han automatisk er smidt ud af partiet. Hvis han vælger at forlade regionsrådet sker der ikke mere.

Men det har Lennard B. Nielsen ingen planer om. Han siger i dag til TV2 Øst, at han agter at blive. Dermed skriver han sin egen fyreseddel fra Socialdemokraterne. Partilovene siger nemlig, at man ikke kan sidde udenfor sin gruppe som folkevalgt.

Lennard B. Nielsen fortsætter derfor som løsgænger i regionsrådet.