¨

Lejere får ikke deres penge

Foto: TV ØST

Et stigende antal udlejere nægter at betale deres lejerne de penge tilbage, som de har krav på. "Meld dem til Grundejernes Investeringsfond" opfordrer Lejernes Landsorganisation.

 

I maj sidste år vandt Martin Schilling fra Slagelse en sag i huslejenævnet. Nævnet afgjorde, at Boserup Ejendomsadministration skal betale Martin Schilling 6.900 kroner tilbage. Men her ti måneder efter, har han stadig ikke fået sine penge.

- Det er helt ufatteligt. Jeg synes virkelig, det er frækt, at de er ligeglade med lovgivningen, siger Martin Schilling.

Martin Schillings lejlighed var ikke istandsat da han flyttede ind. Og i lejekontrakten har både Martin Schilling og Boserup Ejendomsadministration skrevet under på, at han derfor ikke skulle betale for istandsættelse, når han flyttede ud af lejligheden. Alligevel har Boserup ejendomsadministration undladt at tilbagebetale knap 7.000 kroner af Martin Schillings depositum. Det er i følge huslejenævnets afgørelse fra maj måned 2010 ulovligt. Men på trods af adskillige rykkere nægter Boserup Ejendomsadministration fortsat at udbetale pengene.

- Det er jo spild af alles tid, det her. Og spild af mine penge i sagsomkostninger, siger han.

Og hos Lejernes Landsorganisation, LLO, vokser bunken med sager som Martin Schillings.

- Der er flere og flere udlejere som nægter at tilbagebetale de penge som lejere ellers har huslejenævnets ord for, at de har krav på. Det er jo en uheldig udvikling i samfundet, hvis ikke engang rettens ord efterleves, fortæller Jan Grabers, sagsbehandler hos LLO i Næstved.

Han opfordrer derfor lejere, i samme situation som Martin Schilling, til at melde udlejerne til Grundejernes Investeringsfond.

- Hvis man har en fornemmelse af, at udlejerne forsøger at undvige tilbagebetalingskravet, så vil jeg absolut opfordre til at man indberetter udlejeren til Grundejernes Investeringsfond. Så får de et klip i klippekortet. Og efter tre klip mister de retten til at administrere udlejning, fortæller Jan Grabers fra LLO i Næstved.

Boserup ejendomsadministration har ikke ønsket at kommentere sagen. Martin Schilling har nu kaldt dem i fogedretten og håber, at det får dem til at udbetale ham de penge, han har krav på.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App