¨

Ledige må se langt efter akutjob

Foto: TV ØST

Ledige i Lolland-, Guldborgsund og Ringsted kommuner må se meget langt væk, for at se efter akutjob. Kommunerne har ikke slået stillinger op.

På Lolland er der ikke så meget som et enkelt akutjob og i langt større kommuner er billedet næsten det samme.

I nogle kommuner må ledige se meget langt efter akutjob, de kan søge. Lolland er en af tre kommuner i landet, hvor ikke en eneste stilling er slået op, ifølge de nyeste, offentliggjorte tal.

I flere andre kommuner, som for eksempel i Guldborgsund, er der endnu ikke slået nogen kommunale akutjob op, skriver Fagbladet 3F.

Ser meget svært ud

I Lolland Kommune er antallet af akutjob - både offentlige og private - lig nul. Men nu sker det snart noget ifølge Torben Hansen, formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg og viceborgmester.

- Torsdag morgen besluttede økonomiudvalget at slå relevante job op som akutjob. Der skal nok komme nogen. Men der bliver nok ikke ret mange 3F-job. I park og vej har man lige afskediget seks personer, siger Torben Hansen.

Tre kommuner har ifølge tallene ikke slået nogen akutjob op overhovedet: Det er Ærø, Lolland og Morsø.

I 11 andre kommuner er der endnu ikke slået kommunale akutjob op. Det er Samsø, Guldborgsund, Ringsted, Sønderborg, Tønder, Hvidovre, Herning, Skive, Vejle, Furesø og Høje-Taastrup.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App