Lav rente kan give boligejere skattesmæk

Boligejere skal være opmærksomme på, at lavere renter påvirker skatten. Ret forskuds-registreringen og undgå skattesmæk, lyder rådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring en halv million boligejere står over for en rentetilpasning af deres lån i december. Og med udsigt til lavere renter, skal de huske at ændre forskudsregistreringen, hvis de vil undgå en betydelig restskat.

- Det glædelige budskab er, at renten formentlig bliver fastsat på et meget lavt niveau, siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen og understreger:

- Det indebærer til gengæld også, at rentefradraget falder ganske markant, og det er derfor en god idé at indarbejde den nye lavere rente i forskudsregistreringen for 2011, siger han.

Får Skat ikke kendskab til den nye lavere rente for 2011, indregnes de senest kendte renteudgifter automatisk i forskudsregistreringen fra 2009.

Her blev den 1-årige rente fastsat til lidt over 5 procent. Men da den nuværende 1-årige rente er omkring 1,3 procent, bliver renteudgifterne små 40.000 kroner lavere i 2011 per lånt million kroner.

- Det er en besparelse, der er til at tage og føle på, men det indebærer til gengæld også, at Skat skal have cirka en tredjedel af besparelsen i skat svarende til 13.000 kroner per lånt million kroner, påpeger Karsten Beltoft.

I 2010 havde boligejere med rentetilpasningslån også en lav rente. Men en stor del af boligejere med rentetilpasningslån ændrede ikke forskudsregistrering og kan derfor se frem til et stort skattesmæk.

- I sidste ende kommer man altid til at betale den rigtige skat, men dels er det ikke rart at stå med en ekstraregning, som kan blive ganske stor, dels beregner Skat rente af for lidt indbetalt skat, siger Karsten Beltoft.

/ritzau/