¨

Lav din egen Knæk Cancer-blomst og støt kampen mod kræft

Foto: My Bui - Nanna Hilbert.

TV2 ØST udskriver sammen med TV2 en stor konkurrence, hvor du kan lave din helt egen version af Knæk Cancer-blomsten og vinde flotte præmier.

En hest med et skævt smil, svævende ansatte i beredskabsstyrelsen og flydende svømmepiger.

Der er ingen grænser for kreativiteten, når folk kaster sig ud i at lave deres helt egne Knæk Cancer-blomster.

I forbindelse med Knæk Cancer-kampagnen kan man dele et Instagram-billede af sin personlige udgave af den velkendte Knæk Cancer-blomst.

Det er helt vildt overvældende at se så mange danskere engagere sig i noget så vigtigt

Sophie Leegaard, kreativ konceptudvikler hos TV 2 Marketing

Nu udskriver TV2 ØST sammen med TV2 en stor konkurrence, hvor du kan lave din helt egen version af Knæk Cancer-blomsten og vinde flotte præmier. Vinderbillederne vil blive vist ved et stort indsamlingsshow på TV2, mens den regionale vinder får en flot gavekurv med lokale produker.

Du deltager i konkurrencen ved at dele din Knæk Cancer-blomst på Instagram med hashtaggene #knækcancerblomst og #tv2øst senest den 21. oktober.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvert delt og godkendt billede med Knæk Cancer-blomsten er med til at skaffe penge til at bekæmpe kræft gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte. Foto: Privatfotos.

- Det er helt vildt overvældende at se så mange danskere engagere sig i noget så vigtigt. Det kan være svært at mobilisere så mange mennesker over hele landet, men her får man virkelig følelsen af, at folk står sammen, selvom de sidder derhjemme hos dem selv og laver blomsten hver for sig. Men når man går ind på Instagram og søger på #knækcancerblomst og scroller igennem, får man fornemmelsen af et fællesskab, siger Sophie Leegaard, kreativ konceptudvikler hos TV 2 Marketing.

Sidste år indsamlede danskerne 141.895.200 kroner ved den syvende udgave af Knæk Cancer-ugen. Resultatet var blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, og dermed nåede Knæk Cancer-indsamlingen én milliard kroner på syv år.

- Hvert år modtager vi over 20.000 blomster på Instagram, og vi har set så mange forskellige måde at lave blomsterne på. Så vi opfordrer folk til at lave blomsterne på en helt ny og kreativ måde. Vi bliver altid overvældet af blomsterne, men når kan mærke en særlig indsat bag, hvor folk for eksempel er sprunget ud af et fly og lavet Knæk Cancer-blomsten i en formation, så bliver man lige lidt ekstra glad, siger Sophie Leegaard.

Retningslinjer for konkurrencen

Med aktiviteten En Blomst For Sagen får du mulighed for at bidrage til indsamlingen af dette års Knæk Cancer, uden selv at skulle have penge op ad lommen.

 

 • Fra uge 41 opfordres danskerne til at være kreative og fortolke Knæk Cancer-blomsten. Det gøres ved at lave en blomst med udgangspunkt i Knæk Cancer-logoet og dele det som et opslag på Instagram (ikke som en story) med hashtagget #knækcancerblomst og #tv2øst.
   
 • På den måde deltager du både i den nationale konkurrence og den regionale konkurrence, hvor du kan vinde en flot gavekurv med lokale produkter. 
   

 • Husk at din profil skal være offentlig, hvis TV2 ØST og TV2 skal kunne se og registrere dit bidrag. Du kan også indsende billedet via denne kampagneside.
   
 • Som noget helt særligt er Boozt sponsor på aktiviteten og donerer 20 kroner pr. godkendt billede op til 450.000 kroner. Blomsterbillederne fra samme bruger skal være forskellige og dubletter godkendes ikke. For gruppebilleder godkender TV2 op til fem reposts af samme billede fra forskellige brugere.
   
 • Alle billeder der bliver uploadet i perioden mandag den 1. oktober 2019 til lørdag d. 26. oktober 2019 bidrager med 20 kroner. Billeder der bliver lagt op forinden eller efter dette tidsrum udløser derfor ikke et donationsbeløb til indsamlingen. Disse retningslinjer kan opdateres løbende og uden forudgående varsel.

 

Kilder: TV2 ØST, TV2.

Se mere

Som noget helt særligt er Boozt sponsor på aktiviteten og donerer 20 kroner pr. godkendt billede op til 450.000 kroner. Det gælder for alle billeder, der bliver uploadet i perioden mandag den 1. oktober 2019 til lørdag den 26. oktober 2019.

Billeder der bliver lagt op forinden eller efter dette tidsrum udløser derfor ikke et donationsbeløb til indsamlingen.

- For fire år siden lagde vi mærke til, mange danskere i forbindelse med Knæk Cancer lavede forskellige initiativer for at samle ind ved for eksempel at strikke grydelapper, male på sten eller bage kager, hvor de brugte Knæk Cancer-logoet. Så tænkte vi: hvorfor ikke gøre det til et større afsæt, som kan brede ud og opfordre alle danskere til at lave Knæk Cancer-blomsten – både for at sætte fokus på kræft men også for at koble en sponser på, som for hver blomst ligger et bestemt beløb?

- På den måde kan danskerne være med til at samle ind, selvom de ikke har mulighed for at hive penge op af deres egen lomme. De skal bare kaste lidt tid og deres kreativitet ind i det. Vi var meget spændt på at se, hvad der kom ind. Men allerede første år væltede det ind med blomster, og danskerne er sindssygt kreative, siger Sophie Leegaard.

Det går din støtte til

Hvert delt og godkendt blomst er med til at skaffe penge til at bekæmpe kræft gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Når du støtter Kræftens Bekæmpelse, bidrager den kombineret organisation og patientforenings arbejde og er med til at gøre en forskel for de mange danskere, der bliver ramt af kræft og deres pårørende.

Her kan du se, hvordan Kræftens Bekæmpelse for eksempel bruger en donation på 100 kroner. Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Christiansen
 

Patientstøtte: 17 kroner

 • Over hele landet tilbyder Kræftens Bekæmpelse gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte. Det er psykologer, socialrådgivere, sygeplejersker og læger, som primært tager sig af dette arbejde.
   
 • Patientstøtteafdelingen indsamler, udvikler og formidler ny viden og metoder til gavn for kræftpatienter, ligesom der er stor fokus på at hjælpe kræftpatienter til at få et samlet og godt patientforløb.

Administration: 3 kroner

 • Helt konkret dækker administrationsudgifterne en række fælles funktioner som bestyrelse, udvalg og direktion. Oveni det kommer økonomi, IT og fælles ejendoms- og personaleforvaltning.

Forskning: 62 kroner

 • Kræftens Bekæmpelse står for over halvdelen af kræftforskningen i Danmark og er de seneste år kommet længere i sin viden om, hvad kræft er, og hvordan kræftsygdomme forebygges og helbredes. I 2018 uddelte Kræftens Bekæmpelse 400 millioner kroner til kræftforskning.

Oplysning: 18 kroner

 • I dag kender man årsagerne til omkring en tredjedel af de cirka 32.000 kræfttilfælde, som hvert år opstår i Danmark. Det vil sige, at mere end 10.000 kræfttilfælde årligt kan forebygges med den viden, som man har på området.
   
 • Over de næste 10 år afsætter Kræftens Bekæmpelse 100 millioner kroner til et nyt forskningssamarbejde, der skal gøre organisationen endnu bedre til at få gode råd omsat til ændret adfærd. Det skal måles, om indsatsen virker, og om den virker blandt alle dele af befolkningen.

Hvis du har brug for mere viden om kræft eller skal have kræftrådgivning, kan du finde det her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App