Lastbildæk springer i sommervarmen

Mange steder langs regionens motorveje ligger der i øjeblikket store gummistykker fra lastbildæk, der er sprunget. Varmen og dæktrykket er synderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inde i lastbilskabinen kan chaufføren sidde svalt og køligt med sin aircondition, selv om temperaturerne i mange dage har været over 25 grader. Men udenfor er det en anden snak.

Det varme vejr er medvirkende til, at rigtig mange lastbildæk springer. Bo Nielsen fra Euromaster i Slagelse forklarer:

- Det er lidt en kombination. Typisk er det, fordi chaufførerne ikke kontrollerer deres dæktryk. Og når du kører med for lavt dæktryk, bliver dækkene varmere. Og når vejbanen også er varm, og lufttemperaturen er så varm, som den er i øjeblikket, så springer dækkene noget nemmere.

Tjek dæktrykket

Han opfordrer til, at chaufførerne tjekker deres dæktryk flere gange dagligt for at undgå dækspringninger i varmen.

quote Og når vejbanen også er varm, og lufttemperaturen er så varm, som den er i øjeblikket, så springer dækkene noget nemmere

Bo Nielsen, Euromaster, Slagelse

- Hvis du har været ude at køre, kan du have ramt en kantsten eller have ramt noget på vejen. Og hvis en lastbil får noget mellem hjulene, kan det sidde og gnide så dækkene ødelægger hinanden, siger Bo Nielsen.

På værkstedet i Slagelse har de fået mere at lave på grund af de høje temperaturer.

- Vi kan godt mærke, der er lidt ekstra at lave, når det er så varmt, som det er. For det slider hårdere på dækkene, siger Bo Nielsen.