¨

Lars Løkke og Kristian Jensen trækker sig

Arkivfoto Foto: Lars Andersen - TV ØST

Lars Løkke og Kristian Jensen trækker sig begge fra formandskabet i Venstre.

Lars Løkke trækker sig som formand for Venstre, imens Kristian Jensen trækker sig form næstformand. Det oplyser de begge på Twitter.

- Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt. Tak for mange gode år, lyder det fra Lars Løkke.

Kort efter oplyste partiets næstformand Krisitan Jensen også på Twitter, at han trækker sig.

- Jeg har igennem længere tid og med stadig mere alvor lyttet til Venstres baglands ønske om at få en ny start, forklarer han til pressen foran Hotel Comwell i Vejle.

Han fortæller, at han søndag sidste weekend foreslog Lars Løkke, at de trak sig sammen, men at det blev afslået, og at forslaget blev gentaget på fredagens møde i Venstres forretningsudvalg. Også det blev afslået, forklarede en dybt berørt Kristian Jensen, som derefter truede med at stille op til formandsposten i et kampvalg. Ifølge Jensen var det den melding, der fik Løkke til at vælge at trække sig.

Dermed skal partiet have udskiftet hele formandskabet, efter både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens afgang.

Modstand fra flere sider

Henover sommeren har splittelsen i partiet ulmet under overfladen.

Det kom især til udtryk ved Venstres dramatiske sommergruppe den 9. august, der blev afholdt på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Her opfordrede Claus Hjorth Frederiksen næstformand Kristian Jensen til at gå af. 

Siden har der været heftig debat om uenigheder, fløjkrige og uro i Venstres top. Og det fik dele af Venstres bagland til at kræve, at Løkke og Jensen skulle trækker sig fra formandskabet i partiet.

Nogle af de første var folketingsmedlemmerne Carsten Kissmeyer (V) og Preben Bang Henriksen (V), der tirsdag meldte ud, at de havde mistet tilliden til formandskabet.

Onsdag fulgte Venstres Anni Matthiesen trop, og er dermed den tredje i folketingsgruppen til offentligt at støtte en ny ledelse i partiet.

Samtidig meldte alle 23 medlemmer i hovedbestyrelsen i Region Midtjylland ud, at de også havde mistet tilliden til formandskabet med Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i spidsen.

Mens utilfredsheden med den afgående ledelse bredte sig, har flere Venstre-folk foreslået, at politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) bør stille op som ny formandskandidat.

Et ønske, der lørdag bliver gentaget af den finansordfører Jacob Jensen, der privat bor ved Tølløse.

For mig er der ingen tvivl, at Jakob Ellemann bør være Venstres næste formand. Han kan samle partiet og bringe os videre, skriver Jacob Jensen på Twitter.

Opdateres...

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App