Lars J.: Jeg er til eksamen

Lars Jørgensen fra Lov ved Næstved føler, at han under Super Cup skal bevise - også overfor sig selv - at han holder landsholdsniveau, selvom han til daglig spiller i 1. division.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Lars Jørgensen har været fast mand på landsholdet de seneste mange år. Men når han i disse dage er med landsholdet til Super Cup, er han ikke længere fast forsvarsgeneral for et spansk klubhold på allerypperste niveau, men derimod spiller for AG Håndbold i den næstbedste danske håndboldrække.  Og af samme grund ser han også på landsholdssamlingen som en form for eksamen.

- Tiden vil vise, om mit niveau er højt nok. Jeg er til eksamen, når jeg er med landsholdet. Før i tiden var det nok, at jeg spillede for Portland San Antonio, der behøvede jeg ikke vise noget, når jeg var hjemme med landsholdet. Hvis der tidligere var en, der lavede tre mål hen over mig, så har folk tænkt, at han tager nok den fjerde. Men hvis det sker nu, så vil folk tænke, om jeg er blevet dårligere og er gået ned i tempo. Det er der, jeg får noget at bevise, siger Lars Jørgensen.

Han forventer dog også, at han rammer det rigtige niveau, for han er overrasket over, hvor godt der bliver spillet i 1. division. Men skarpheden i kampene er naturligvis ikke til landsholdsniveau, og derfor er samlingerne frem mod EM i januar vigtige.

- For mig er de vigtigere, end de plejer at være. Også for min selvrespekts skyld, jeg vil sgu vise, at jeg er god nok til det her, også selv om jeg har valgt en klub i 1. division, siger han.

Danmark skal møde Norge, Sverige og Tyskland i Super Cup.

/ritzau/