Lange ventetider på kørekort

Siden administrationen af godkendelser til kørekort for bilister med en sygdom blev flyttet fra politikredsene til administrative centre, har borgerne måttet vente i både halve og hele år på at blive godkendt til at køre bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 9. juli sidste år indsendte 18-årige Mathilde Eye sin lægeerklæring til Administrativt Center Øst ved Københavns Vestegns Politi for at få en godkendelse til at tage kørekort.

Hun har nemlig en såkaldt plet på sin lægeerklæring, eftersom hun indenfor de seneste 5 år har haft et kortvarigt tilfælde at det, man kalder øresten, som er en sygdom, der blandt andet medfører svimmelhed.

Mathilde Eyes egen læge mener ikke, at der er noget i vejen for at den unge pige tager kørekort, men ligesom personer med ADHD, diabetes og f.eks. forhøjet blodtryk, skal hendes lægeerklæring forbi både politi og sundhedsmyndighederne, før hun kan blive godkendt til at tage teori- og køreprøve.

Har ventet i 7 måneder

I oktober måned fik hun svar, Sundhedsstyrelsen har godkendt at Mathilde Eye, trods ørestensanfaldet for halvandet år siden kan køre bil, og siden da har hun egentlig bare ventet på, at politiet giver hende den endelige godkendelse, så hun kan tage kørekort.

- Jeg synes jo, at det er meget irriterende, at der skal gå så lang tid. Lige nu har jeg ventet 7 måneder, og selvom jeg bliver ved med at ringe til dem, er svaret hver gang det samme - vi ved godt, at vi er bagud, vi er underbemandede, og vi kan ikke gøre noget ved det, siger Mathilde Eye til TV Øst.

Mathilde_Eye.jpg
Foto: TV ØST

Kørelærer Union: - Det er uacceptabelt

Formanden for Dansk Kørelærer Union, René Arnt, er rigtigt træt af de lange ventetider hos politiet. Mathilde Eye er nemlig langt fra den eneste, der venter på sin godkendelse.

- Siden de centre blev oprettet, har vi set ventetider på både halve og hele år, og det er simpelthen ganske uacceptabelt, siger René Arnt til TV Øst.

Politi anerkender, at ventetiden er for lang

I september 2015 blev der ansat 22 vikarer hos Administrativt Center Øst for at få ventetiden ned, men det har vist sig ikke at være nok.

- Vi er ikke tilfredse med sagsbehandlingstiden, vi har fået tilført vikarer, og det har hjulpet, men ikke nok. Derfor tilfører vi nu ekstra ressourcer, så vi kan få sagsbehandlingstiden ned på et acceptabelt niveau, lyder det fra Centerchef Pernille Brinch, Københavns Vestegns Politi.

René Arnt har dog mistet tålmodigheden. Han har skrevet til politidirektøren for Københavns Vestegns Politi​ og klaget over sagsbehandlingstiden.

- Det har varet i over et år nu, og der er borgere, der venter på at kunne få et kørekort, så de kan få et arbejde. Det er simpelthen ikke godt nok, og nu må de indse, at der skal tilføres så mange ressourcer, at de kan nå at følge med, siger han.