¨

Lange åbningstider gør det let for røvere

Foto: TV ØST

Prime time for røverier er mellem kl 16 og 21.

Det er rart at butikkerne er længe åbne, så man har god tid til at handle efter arbejde. Men de lange åbningstider har også en bagside. Det viser en optælling, som Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har udført for P4 Sjælland.

Politikredsen har set på omkring 200 butiksrøverier, og i tidsrummet mellem klokken 16 og 21 er der klart flest røverier. Røverierne topper klokken 19.

- På det tidspunkt er der færre kunder, og røverne oplever åbenbart, at der er mindre risiko for at blive genkendt og bedre muligheder for at komme væk, siger politiinspektør Flemming Madsen til P4 Sjælland.

Blandt andet efterforsker politiet i øjeblikket et røveri i Tølløse. Her blev to Fakta-medarbejdere udsat for røveri lige inden lukketid. Og ifølge faglig chef i HK, Kim Jensen, er det meget typisk.

- Vi oplever, at der er flere og flere røverier i de sene aftentimer, og der er flere og flere røverier i provinsen, hvor der typisk er meget få på arbejde, siger Kim Jensen til P4 Sjælland.

Ifølge ham er der ikke kommet øget omsætning af de længere åbningstider, og han siger at butikkerne derfor i stedet fordeler antallet af medarbejdere ud på et større tidsrum i stedet for at ansætte flere. Og det giver gode muligheder for røverne. Noget som afvises af procesdirektør i Dansk Erhverv, Lars Borke.

- Jeg tror ikke, at røverne går så meget efter, hvor mange medarbejdere der er i butikken. Jeg tror, de går efter, hvor mange penge der er, siger han til P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App