Lang ventetid på høreapparater - Agnes har ventet i næsten to år

Der er gået næsten to år, siden Agnes Munkhøj Nielsen søgte om nye høreapparater. Hun har stadig ikke fået dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Agnes Munkhøj Nielsen lider af tinnitus og har en mindre hørenedsættelse. Derfor har hun brug for høreapparater.

Hun har haft høreapparat i otte år, men høreapparater skal skiftes og tilpasses, så derfor søgte hun om nye høreapparater i marts 2017.

- Og så fik jeg et brev fra Region Sjælland om, at jeg ville blive indkaldt om 62 uger, fortæller hun.

Der er gået næsten to år, siden Agnes Munkhøj Nielsen søgte om nye høreapparater, men hun har stadig ikke fået dem. Derfor ringede hun til Slagelse Sygehus.

- Nu tænkte jeg, at det var da mærkeligt, at jeg ikke fik noget brev. Jeg havde jo hørt, at det var 62 uger. Jeg havde godt nok set, at ventelisterne var blevet længere. Men jeg kunne ikke forstå, at jeg ikke fik noget brev og indkaldelse, fortæller Agnes Munkhøj Nielsen.

Hun var ikke røget af ventelisten, men siden foråret 2018, hvor hun søgte om nye høreapparater, er ventetiden næsten fordoblet i Slagelse.

- Jeg synes, det er rigtig træls, for nu at sige det på jysk, siger Agnes Munkhøj Nielsen.

Længst ventetid i Slagelse

Region Sjælland har lovet at nedbringe ventetiden, men trods løftet er ventetiden steget to steder i regionen.

Siden oktober 2018 er ventetiden på høreapparater i Slagelse steget fra 115 uger til 120 uger (2,2 år), mens ventetiden i Køge er steget fra 77 til 90 uger (1,7 år). 

Artiklen fortsætter under billedet.

Majbritt Garbul Tobberup, Landsformand i Høreforeningen.
Majbritt Garbul Tobberup, Landsformand i Høreforeningen.
Foto: TV ØST

- Vi har hver dag mennesker, der ringer og er dybt frustrerede og dybt ulykkelige over, at de har udsigt til at skulle vente op til to år, siger Majbritt Garbul Tobberup, der er Landsformand i Høreforeningen.

Landsformanden for høreforeningen har forsøgt at råbe regionsrådspolitikkerne op længe. For regeringen har faktisk øremærket 100 millioner kroner ekstra til at nedbringe de lange ventelister. Og Region Sjælland har afsat syv millioner kroner til arbejdet.

- Siden september måned, hvor man underskrev budgetaftalen i Region Sjælland, der er ventetiderne bare steget med fire måneder på Slagelse og tre måneder på Køge. Så man kan sige, selvom pengene er afsat, så stiger ventetiderne stadigvæk, så de bliver bare nød til at se at komme i arbejdstøjet nu, siger Majbritt Garbul Tobberup.

Gitte Simoni (DF), der er regionsrådsmedlem og sidder i sygehusudvalget, forklarer, at de syv millioner, først har kunnet benyttes i det nye budget år.

- Vi har jo gået og ventet på, at det skulle blive et nyt budgetår, hvor de her syv millioner skulle ud og arbejde. Og det er det arbejde, vi skal i gang med nu, og det skal vi meget, meget hurtigt i gang med, siger Gitte Simoni.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gitte Simoni (DF), regionsrådsmedlem, sygehusudvalget.
Gitte Simoni (DF), regionsrådsmedlem, sygehusudvalget.
Foto: TV ØST

Regionsrådsformand Heino Knudsen har i en mail til Høreforeningen forklaret, at der er mange forskellige årsager til, at ventetiden er steget, men blandt andet skyldes det andre besparelser, skriver han.

Som du også nævner, har vi i Region Sjælland desværre været nødt til at afskedige flere medarbejdere som følge af besparelser. Det har også betydet besparelser på de audiologiske afdelinger. Her er der blevet skåret på sekretærer, kontorassistenter og få timer for audiologiassistenter, skriver Heino Knudsen.

Agnes Munkhøj Nielsen klare sig, da hendes høreapparat stadig virker. Men hun er også nødt til at vente til hun får plads.

- Man føler sig sådan lidt skubbet ud. Hvorfor prioriteres vi ikke højere, spørger Agnes Munkhøj Nielsen.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere