¨

Landsret løslader tre i bestikkelsessag

Foto: TV ØST

Tre af de seks mænd, som byret varetægtsfængslede i bestikkelsessag, skal løslades, har Østre Landsret afgjort.

Østre Landsret har besluttet, at tre af de seks mænd, som byretten varetægtsfængslede i en stor bestikkelsessag, skal løslades. De andre tre er fortsat fængslet.

Det skriver landsretten i en pressemeddelelse. 

Landsretten mener, at der er begrundet mistanke om bestikkelse for alle de seks sigtede, men vælger alligevel at løslade tre af dem.

Østre Landsret skriver i pressemeddelelsen, at man har lagt vægt på, at alle sigtede har afgivet forklaring, og at der er beslaglagt omfattende it-udstyr.

- Landsretten har for de tre løsladte lagt særlig vægt på, at mistankegrundlaget har et faktuelt afgrænset omfang, og at der ikke er fundet grundlag for at antage, at disse sigtede på fri fod vil kunne vanskeliggøre forfølgningen i sagen, skriver landsretten.

En million kroner til rådighed

Sagen drejer sig om, at to it-firmaer ifølge politiets sigtelse blandt andet skal have stillet mindst en million kroner til rådighed for ansatte i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet som led i bestikkelse.

I alt er 13 personer sigtet, men politiet valgte kun at fremstille seks af dem i grundlovsforhør. Her besluttede Retten i Nykøbing Falster for to uger siden, at de alle seks skulle sidde varetægtsfængslet til 2. juli - en afgørelse som Østre Landsret altså nu delvist har omstødt.

Landsrettens beslutning er truffet efter to dage med mundtlige forhandlinger, og er altså endt ud med, at tre personer er løsladt og tre fortsat er vatetægtsfængslet. Ifølge Jyllands-Posten er de tre personer, som stadig sidder bag tremmer, en ansat i Region SJælland, en ansat hos it-leverandøren Atea og en ansat hos et andet firma i it-branchen.

Glade og lettede

Under forhandlingerne har flere ængstelige pårørende og en gruppe journalister tilbragt time efter time foran retssalen, der har været lukket for offentligheden.

Indimellem er de sigtede - alle midaldrende mænd - blevet ført forbi de ventende.

Bag de lukkede døre har specialanklager Jørn Thostrup fremlagt sagen for retten, ligesom de sigtede og deres advokater har givet deres syn på sagen. Blandt de sigtede er to ansatte fra henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet. De fire andre er medarbejdere i de to konkurrerende it-firmaer.

Advokat Anders Nemeth er forsvarer for én af de løsladte.

- Både min klient og jeg er naturligvis glade og lettede over afgørelsen, siger han til Ritzau.

Alle de sigtede nægter sig skyldige.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App