¨

Landområder mister EU-penge

Foto: TV ØST

Landdistrikterne står i en svær situation, fordi en ændret praksis ikke er blevet meldt ud.

De danske landdistrikter kan gå glip af 60 millioner kroner i tilskud, fordi ændret praksis i Finansministeriet først blev meldt ud i går. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Det er en ganske alvorlig situation, siger formanden for LAG'ernes koordinationsudvalg, Jørgen Damgaard, Slagelse, der sammen med andre formænd for de 57 LAG-bestyrelser i går var til orienteringsmøde i Middelfart med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

- Alle føler sig ... ikke helt fair behandlet, siger Jørgen Damgaard.

LAG-programmet, der er delvist EU-finansieret, løber frem til 2014 og skal støtte projekter, der skaber udvikling i landdistrikterne. De lokalt valgte LAG-bestyrelser har retten til at indstille projekterne, men deres tilsagn skal legalitetskontrolleres i NaturErhvervstyrelsen.

LAG'erne har på statslig opfordring - siger Jørgen Damgaard - lagt sig i selen for at få brugt de penge, der er afsat. Det har de gjort efter den praksis, der har været gældende siden 2007, og som har indebåret, at midler kan flyttes fra et budgetår til et andet.

I går blev LAG-formændene orienteret om, at det ikke længere er sådan. Det indebærer, at de lokale LAG'er - hvis Finansministeren ikke bløder op - må fortælle projektmagere, at de ikke får deres penge, selv om deres projekter er godkendt.

Det er en urimelig situation at bringe bestyrelserne i, mener Jørgen Damgaard, som også beklager, at Danmarks landdistrikter går glip af bevilgede EU-midler.

- Havde vi bare fået det at vide før, så kunne vi have forholdt os til det, siger han til NORDJYSKE.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App