¨

Landmænd vil droppe Kriegers Flak

Foto: TV ØST

Havvindmølleparken ved bl.a. Kriegers Flak ud for Møn skal droppes, hvis det står til landmændene, der er trætte af afgiftsstigninger på grund af projekterne.

Landmændene er trætte af afgifter, der hvert år stiger markant, fordi de skal betale til statens tilskud til havvindmøllestrøm. De lægger pengene via PSO-afgiften, der fra 2013 til 2015 steg fra 3,5 kroner til 13,5 kroner per slagtesvin, og det får landmændene til at sætte foden i jorden, skriver Sjællandske.

De vil helt droppe stort anlagte havvindmølleprojekter som Kriegers Flak, der skal ligge ud for Møn.

- I det omfang det kan lade sig gøre, skal man kun bygge vindmøller på land. Man bør simpelthen droppe alle planer om havvindmølleparkerne. For de er alt for dyre, siger Torben Hansen, der er Torben Hansen, der er formand for den sjællandske landboforening Gefion.

På Christiansborg lytter de til landmændenes kritik, men Venstres Jacob Jensen, der er medlem af Folketingets fødevareudvalg og klimaudvalg afviser, at planerne om havvindmøller helt kan droppes. Bygningen af dem skal dog ske i et realistisk tempo, siger han til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App