¨

Landmænd planlægger kæmpe traktordemo

Foto: TV ØST

Sjællandske landmænd vil om to uger invadere København for at protestere over miljøplaner. Flere hundrede har meldt sig klar.

Mindst 400 traktorer i en konvoj, der strækker sig over fire kilometer. I centrum af København.

Det er resultatet af landmand Rasmus Pedersens anstrengelser de sidste to dage. Han og de mange landmænd vil den 16. marts køre fra Ringsted til Christiansborg i deres traktorer for at protestere over regeringens "Grøn Vækst"-plan, der ifølge dem indeholder alt for mange miljø-stramninger.

- Jeg har fået tilmeldinger fra 4-500. Og så har jeg hørt trommerne fortælle, at jyderne kommer med traktorer over Storebælt og med færgen fra Mols. Det bliver stort - og sjovt, siger Rasmus Pedersen fra Herlufmagle, der sammen med to andre sjællandske landmænd har taget initiativ til demonstrationen.

De har fået inspiration fra to traktordemonstrationer i Horsens og Aalborg. Og årsagen er miljøstramningerne i Grøn Vækst-planen, som de mener kommer til at slå dansk landbrug ihjel.

- Efter nogle dårlige år med lave priser på vores produkter er der lige kommet lys for enden af tunnelen. Men så kommer Grøn Vækst. Hvis den bliver banket direkte i skallen på os, så falder vi omkuld, og vi bliver ikke rejst op igen. Så dansk landbrug forsvinder fra landkortet, siger Rasmus Pedersen.

På delegeretmøde for landbrugets organisation, Landbrug&Fødevarer, sagde miljøminister Karen Ellemann (V) ellers i dag, at de store demonstrationer ikke rører hende.

-De truer med stormøder i haller og demonstrationer med deres store traktorer. Men jeg vil godt sige det helt klart: Man får ikke indflydelse ved at stå i hjørnet og hyle op, sagde Karen Ellemann ifølge Landbrugsavisen.

02:17 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App