Landmænd og miljøaktivister vil kæmpe sammen

En ny og noget speciel alliance er ved at tegne sig i den danske miljødebat.Weekendens store demonstration mod Amagerværket har nemlig givet nogle landmænd mod på at lave noget lignende. Det skriver DR Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De her dygtige unge mennesker forstår at komme igennem til medierne, og jeg havde virkelig lyst til at deltage i den demonstration, siger Vagn Larsen, der er landmand i Bandholm på Lolland til DR Sjælland.

Det, der forener landmændene og de unge aktivister, er kampen mod store energikoncerner som DONG og Vattenfall. Koncernernes kraftværker fyrer i stor stil med kul på bekostning af halm. Og det går ikke bare ud over miljøet, men også landmændene, der har udsigt til betydelige tab på trods af en god høst.

- Det er tåbeligt og dobbeltmoralsk, at Danmark køber kul i udlandet og ikke bruger den miljøvenlige halm, vi selv producerer. Jeg vil derfor godt opfordre alle halmleverandører til, at vi samles og demonstrerer, siger Vagn Larsen.

Og han får opbakning fra foreningen Danske Halmleverandører. Her siger formand Hans Stougaard til DR Sjælland, at en demonstration er et af de tiltag, der overvejes lige nu.

I gruppen Shut It Down, der stod bag aktionen mod Amagerværket, er man meget glad for udmeldingen fra de nye
allierede i miljøkampen.

- Jeg har ikke snakket med landmændene endnu, men vi står i hvert fald sammen om et nej til kul i Danmark, siger talsperson Tannie Nybroe.

Kunne man forestille sig en demonstration, hvor I står side om side med danske landmænd?

- Det kunne man sagtens.