Landmænd får flere penge til kvægstalde

Regeringen fremrykker 110 millioner kroner til modernisering og nybyg af kvægstalde, oplyser minister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op mod 164 landmænd kan glæde sig over, at der er flere penge at investere i modernisering og nybyg af kvægstalde.

Regeringen fremrykker nemlig 110 millioner kroner til landmændene, så de kan gøre noget ved deres kvægstalde.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at ekstraordinært mange landmænd står i kø for at komme i gang med byggeprojekter. I alt investeres der for omkring en milliard kroner.

- Trods en aktuel indtjeningskrise hos erhvervet, så er der overordentligt stort mod og iværksættergejst netop nu. Derfor fremrykker jeg pengene, og investeringerne vil gøre landbrugsproduktionen grønnere siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og fortsætter:

- Nye moderne stalde betyder, at vi får taget den nyeste miljøteknologi i brug, og staldene skal leve op til de seneste dyrevelfærdsregler.

Pengene kickstarter processen

Samlet set er der 243 millioner kroner at investere for. Den oprindelige ramme, som landmændene søgte penge fra i efteråret 2015, var på 133 millioner kroner. De ekstra midler hentes ved at fremrykke midler fra puljen for kvægstalde i 2017/18.

Med udvidelsen af puljen får landmænd, der i 2015 søgte om støtte, dermed mulighed for at komme i gang nu i stedet for at skulle vente flere år.

Den udvidede pulje betyder ifølge ministeriet, at der bliver sat gang i byggeprojekter på op til 424 mælke- og slagtekalveproduktioner over hele landet.

Når landmændenes egenfinansiering tælles med, forventes der investeringer i moderne stalde for omkring én milliard kroner, lyder det fra ministeriet.    

/ritzau/