Landdistrikternes Fællesråd: Positivt at Venstre vil fjerne kystnærhedszone

Venstre præsenterede i dag en Vækstplan, som blandt andet lægger op til at fjerne kystnærhedszonen. Det begejstrer formanden for Landdistrikternes fællesråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afskaffelsen af den restriktive kystnærhedszone vil skabe vækst og udvikling uden for de største byer, mener Landdistrikternes Fællesråd.

-  Det er meget positivt, at regeringen lægger op til, at kystnærhedszonen bliver afskaffet. De restriktive og bureaukratiske regler har i alt for mange år hæmmet det store vækstpotentiale, der uden tvivl er inden for kystturisme i Danmark, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Vækstpakke

Planerne om at afskaffe den omdiskuterede kystnærhedszone kom frem i dag, da Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fremlagde Venstres bud på en vækstpakke. 

Læs også: Mere end 100 forslag skal løfte landdistrikterne

Kystnærhedszonen dækker over den zone, der strækker sig fra strandbeskyttelseslinjen til tre kilometer ind i landet. Det er ikke direkte en forbudszone, men derimod en planlægningszone.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har flere gange tidligere slået til lyd for at lempe kystnærhedszonen, da han mener, at det er en hæmsko for virksomhedernes mulighed for udvikling.

Venstre foreslog da også allerede før valget, at zonebestemmelsen skulle helt væk.

Sød musik i yderområderne

Det er sød musik i landdistrikternes ører, mener man i Landdistrikternes Fællesråd, som har talt for lempelserne af planloven i mange år.

 - Kystnærhedszonen er ikke alene en hæmsko for udviklingen af virksomheder og arbejdspladser i landdistrikterne, det er også en væsentlig årsag til, at vi taber attraktiv bosætning, som landdistrikterne mere end nogensinde før har brug for, afslutter Steffen Damsgaard.