Landdistrikter afviser frygt for videnstab ved udflytning

Flytteplan af arbejdspladser vil ikke medføre tab af viden, mener organisation. Tværtimod skaber det synergi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udflytning af arbejdspladser vil skabe synergi og stimulere vækst og udvikling.

Det mener Landdistrikternes Fællesråd, som i en pressemeddelelse skriver, at de ikke mener, at udflytning af arbejdspladser vil medføre et betydeligt tab af viden og erfaring, selv om aktindsigter fra flere end ti ministerier, ifølge Politiken, tyder på det modsatte.

- Vi anerkender ikke præmissen om, at den historisk store udflytning af statslige arbejdspladser på længere sigt vil medføre et kvalitetstab, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

- I Landdistrikternes Fællesråd mener vi tværtimod, at det vil skabe synergi og stimulere vækst og udvikling, at de statslige institutioner ikke konsekvent ligger i København, men derimod bliver placeret rundt omkring i hele landet, hvor det giver mening i forhold til deres specifikke arbejdsområder, siger han.

Viden går tabt

Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, siger til Ritzau, at det er klart, at der med udflytningen formentligt vil ske en udskiftning af medarbejderne, som kan betyde videnstab.

Kun tre procent af medarbejderne vurderes at flytte med deres arbejde ud i landet. Men det betyder ikke nødvendigvis, at arbejdspladserne taber viden, mener Steffen Damsgaard

- Der er i forvejen en relativ stor medarbejderudskiftning i en del af de styrelser, der nu skal udflyttes, siger han

Regeringen har afsat 400 millioner kroner til at gennemføre udflytningen, men beregninger viser, at det formentlig vil komme til at koste langt mere.

/ritzau/