¨

Landbetjente sagsøger Rigspolitiet

Foto: TV ØST

Omkring 10 tidligere landbetjente fra vores område sagsøger nu deres arbejdsgiver for at have mistet tillæg, da lokalpolitistationen blev nedlagt.

Landpolitibetjentene skulle først for egen regning købe et hus, der levede op til en række af politiets krav – blandt andet skulle huset have et stort kontor med egen indgang.

Dernæst besluttede politiet at nedlægge lokalpolitistationerne, så de nu tidligere landbetjente pludselig måtte undvære det tillæg, der kompenserede dem for ekstraudgifterne til at eje en lokalpolitistation.

Det er nu situationen for en større gruppe landbetjente, der nu anlægger en retssag mod deres arbejdsgiver Rigspolitiet.

Det oplyser DR Nordjylland.

Ifølge Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet, så er omkring ti landbetjente fra vores sendeområde med i sagsanlægget.

- Vi synes altså ikke, at det kan være rimeligt, at Rigspolitiet på den måde først stiller en række krav til folks bolig, som er med til at gøre deres liv dyrere – og bagefter løber fra ansvaret og ikke yder politifolkene den modydelse, som de er stillet i udsigt, siger han til TV ØST.

Både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har de seneste år lukket mange lokalpolitistationer, da de fleste borgere i dag bruger nettet eller kommunen til at løse opgaverne i stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App