Lammekølle

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det fjorlam, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver lammekølle

Her finder du råvarerne:

Spælsau-får er en naturrace, der stammer helt tilbage fra vikingetiden

Kødet fra Spælsau er meget magert og har en mild smag. Lammene er slagtefærdige i september/oktober måned, og slagtevægten ligger omkring 17 kg.

Du kan læse mere om Butik Spælsau ved Præstø på www.spelsau.dk

1 lammekølle med ben6-8 fed hvidløg efter smag75 - 100 gr. frisk ingefær Frisk timian Salt og peber½ dl æblesirup1 mørk, sødlig øl

2 scalotteløg2 hvidløg1 dl hvidvin2 dl fløde50 gr smør

3 gulerødder til stegning1 gulerod til pyntfrisk timian

Skræl hvidløgene og del dem i fed. Put fedene ned i små lommer på køllens overside, som du skærer med en kniv.Snit frisk timian og skær ingefær i små stykker. Drys det over kødet og tilsæt 2/3 af øllet.  Steges ca. tre timer ved 175 gr. Kom evt resten af øllen på undervejs

Skræl scalotteløg og hvidløg. Skær i mindre stykker og kom op i en lille kasserolle. Hæld olie på og steg dem forsigtigt af uden de får farve. Hæld hvidvin over og lad det koge ind til ca. halvdelen. Hæld derefter lidt af saften fra lammekøllen op i og til sidst fløden. Lad det simre og tilsæt en lille smule smør og blend hurtigt

Skræl gulerødderne og skær den ene i fine tynde skiver og de tre andre i små bjælke lignende stykker. Steg de store stykker af på en pande med salt og peber. Kom hakket timian påLæg de fine skiver i koldt vand for at holde dem sprøde.

Kom de stegte gulerødder i bunden af tallerkenenKom skiver af lammet på. Pynt med de fine skiver gulerod og timianHæld sauce over


Nyhedsoverblik