Lær at redde liv

Torsdag kunne man lære at redde liv over hele regionen i anledning af den internationale hjertestarterdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert år falder 3.500 danskere om med hjertestop. Og når det sker, er det svært at vide, hvad man skal gøre. Mange undlader at hjælpe af frygt for at gøre ondt værre. Og lige netop dét blev sat fokus på torsdag på den internatonale hjertestarterdag.

I dagens anledning havde en række organisationer arrangementer rundt omkring i regionen, hvor man kunne lære at give hjertemassage og kunstigt åndedræt og lære, hvordan man bruger en hjertestarter. På stationen i Nykøbing Falster stod Dansk Folkehjælp parat fra 13 til 15. Og på Ringsted Station var det FIRSTaid-REDliv, der stod for undervisningen. Det foregik fra 10 til 16, og her var det særligt børn, der kunne lære at redde liv.

Når nogen falder om med hjertestop, tæller hvert sekund. Og den hjælp, der gives, indtil ambulancen kommer, kan være forskellen på liv og død. Derfor har Dansk Råd for Genoplivning følgende 3 råd:

  • Gør noget
  • Ring 1-1-2
  • Find et Kursus

På TrygFondens hjemmeside kan du nemt og hurtigt finde den hjertestarter, der er nærmest dig. Her kan du også finde gode råd og information om, hvordan du tilmelder dig et kursus i førstehjælp.