Lægepraksisser i hele landet holder lukket 28. maj

De praktiserende læger holder stormøde 28. maj om konflikten med regionerne. Kun akut syge kan få behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere landet over vil ikke kunne modtage lægehjælp tirsdag 28. maj, fordi de praktiserende læger er samlet i Odense til stormøde om konflikten med regionerne.

Det fortæller formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, til Ritzau, men understreger samtidig, at borgere med akut behov for lægehjælp ikke skal være nervøse.

Sikrer nødberedskab

- Vi sikrer, at der er et nødberedskab i overensstemmelse med vores aftale med regionerne. Det vil sige, at dem, der ringer til egen læge, vil få at vide, hvilken læge de i stedet skal henvende sig til, hvis der er tale om akut sygdom. Nogenlunde på samme måde som lægevagten dækker tiden udenfor almindelig åbningstid.

PLO's cirka 3600 medlemmer samles i Odense efter fem regionale møder for at gøre status over, hvordan man vil stille sig, efter at regeringen sidste fredag greb ind i konflikten mellem lægerne og deres arbejdsgiver, Danske Regioner.

Måske betaling for lægebesøg

Regeringens lovindgreb læner sig op af regionernes krav til en ny overenskomst med lægerne, mener PLO, og fratager dermed lægerne en række grundlæggende rettigheder i driften af deres praksisser.

Derfor opfordrer PLO sine medlemmer til at aflevere deres såkaldte ydernumre til regionerne. Det vil blandt andet betyde, at danskerne skal til at betale for lægehjælp.

Mellem 6000 og 7000 deltagere ventes at komme til stormødet sidst i maj, da lægernes klinikpersonale også er inviteret med.

  /ritzau/