Lægehelikopter i luften

Akutberedskabet på Sjælland bliver styrket med en lægehelikopter fra 1. marts næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Allerede fra næste år kan svært syge og tilskadekomne få hjælp fra luften. Som et forsøg kommer der nemlig lægehelikoptere på vingerne i Region Sjælland og i hovedstadsområdet allerede fra næste år.

Det er TrygFonden, der med en donation på 50 millioner kroner, gør det muligt at indføre lægehelikoptere i de to regioner.

- Lægehelikopterens styrker kommer især til udtryk, når det gælder akut sygdom, færdselsuheld og arbejdsulykker samt i forbindelse med hasteoverførsler af intensivpatienter mellem sygehuse, fortæller luftambulancechef Leif Jørn Wiuff.

- En lægehelikopter kan være luftbåren i løbet af to minutter, og den kan oftest lande inden for 100 meter fra opgavestedet. Lige efter landing kan den ombordværende anæstesilæge og paramedicineren straks begynde behandling, og patienten bliver af lægen eskorteret direkte til det relevante sygehus for videre behandling med op til 270 km/t.

- Erfaringerne med denne forsøgsordning er med til at kvalificere beslutningsgrundlaget for en landsdækkende ordning, siger formanden for Tryg-Fonden Mikael Olufsen i en udtalelse.

Lægehelikopteren på Sjælland indføres fra 1. marts næste år og forsøget skal løbe halvandet år. Helikopteren vil få fast plads i Roskilde

Læs mere om lægehelikoptere  på www.luftambulance.dk