Lægebesøg kan koste dyrt

Under en konflikt mellem de praktiserende læger og regionen kan et lægebesøg blive dyrt for patienter, fordi priserne på lægebesøg ikke længere er faste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

300 kr. 500 kr. Eller 900 kr.

Så meget risikerer borgeren ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag at skulle have op af lommen, hvis de praktiserende læger gør alvor af truslerne og opsiger samarbejdet med det offentlige fra den 1. september. For da vil det være op til den enkelte læge at fastsætte prisen på en konsultation, og der er ingen garanti for, at regionerne vil refundere hele beløbet.

- Jeg tør ikke sige, hvad det kommer til at koste. Men det bliver meget dyrere end de takster, som det offentlige har i dag, siger Henrik Dibbern, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard, forudser, at "det kan meget vel komme til at koste mellem 300 kr. og 900 kr. at gå til lægen." Hvis ydernumrene forsvinder, vil alle lægens udgifter nemlig skulle dækkes af patientbesøgene.

Om regningen for at gå til lægen bliver fuldt refunderet eller delvist kommer til at hænge på den enkelte patient, er stadig uvist.

-Det kommer an på, hvilken takst der bliver sat, og hvad, vi synes, er den rigtige takst. Og hvor meget vi vil inddrage hospitalerne, siger regionernes formand, Bent Hansen (S).