¨

Lægebemanding eller ej?

Foto: TV ØST

Diskussionen om lægebemandingen på Næstved Sygehus er blusset op. I morgen skal Regionsrådets forretningsudvalg diskutere, om der igen skal være en læge til stede på sygehusets skadestue.

I denne uge bragte TV2 Øst historien om Bent Andersen, der døde på Næstved Sygehus, mens han ventede på lægehjælp. Efterfølgende har vi bragt flere historier om patienter, der også har oplevet lang ventetid på lægehjælp. Det har fået regionens politikere til at reagere:

- Det skyldtes jo tidspres at Bent Andersen ikke blev tilset lidt før. Derfor kan man ikke lade være med at have den tanke, at hvis nu ikke, der havde været tidspres som måske hang sammen med tidspresset på skadestuen, jamen så kunne han måske være blevet tilset lidt før, siger Kate Sørensen (S), medl. af forretningsudvalget i Region Sjælland.

Derfor mødes Forretningsudvalget i morgen for at finde ud af, hvordan fremtidens skadestuer skal se ud på Roskilde og Næstved sygehuse. Kate Sørensen fra socialdemokraterne mener, at lægerne skal tilbage på skadestuerne.

- Det mener jeg helt klart de skal, der er brug for at få styrket skadestuebetjeningen, og det gælder både Næstved og Roskilde sygehuse, da de er regionens største, siger hun.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App