¨

Læge rejser debat

Foto: TV ØST

Læger bør trænes i at overtale uhelbredelige patienter til ikke at få intensivbehandling. Det foreslår en overlæge fra Holbæk Sygehus.

Efter den sidste uges debat om koder, og hvornår læger skal informere om livsforlængende behandlinger, mener Hans Henrik Bülow, at uhelbredelig syge skal tales fra at ende deres liv på en intensivafdeling. Det skal gøres ved livsafslutningssamtaler, en samtale lægen skal tage med patienter.

- Det er ikke fordi, at vi ikke vil behandle, dem der ønsker behandling. Det er fordi, vi kun skal behandle dem der ønsker det. Vi skal være bedre til at lytte til dem, der siger nu er nok nok, forklarer overlæge Hans Henrik Bülow.

Professor i filosofi Lars-Henrik Smidt synes, det er helt uacceptabel at give færre intensivbehandlinger. Han mener, det er en belastning for mennesker, der er bange for at dø. Det er Hans Henrik Bülow uenig i.

- Vi skal behandle vores ressourcer mere korrekt og bedre, det kan vi gøre ved kun at behandle dem, der ønsker intensivbehandling, fortæller overlægen.

I USA er der lavet undersøgelser med livsafslutningssamtaler. Undersøgelsen viste, at uhelbredelige syge patienter, der havde haft samtale, valgte kun 1/3 af patienterne at få intensivbehandling.

02:37 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App