¨

Læge: Overvægtige børn skal sikres behandling

Foto: TV ØST

Det skal være slut med at vente i månedsvis, når stærkt overvægtige børn henvises til behandling

I går kunne TV2 Nyhederne fortælle, at ventetiden på behandling af stærkt overvægtige børn er meget lange. På Holbæk Sygehus er den således  i øjeblikket seks til syv måneder.

- Vi ved, at de børn, vi behandler, har en lang række helbredsproblemer på grund af deres overvægt. Jeg synes, at seks til syv måneders ventetid er alt for lang tid, siger overlæge Jens-Christian Holm, som er leder overvægtsambulatoriet på Holbæk Sygehus, som er landet største.

Her er 1300 børn i behandling, og afdelingens egne tal viser, at overvægten har alvorlige konsekvenser for børnenes helbred.

Blandt andet har 57 procent af børnene for højt blodtryk, 44 procent har fedtlever og 28 procent har for højt kolesteroltal.

I dag er der kun to sygehusafdelinger, der er beregnet på overvægtige børn, og de har begge lange ventelister.

- Når man kigger på alle andre dele af systemet, har man en garanti, der sikrer behandling inden for fire uger. Det burde man også have her, siger Jens-Christian Holm til TV 2 Nyhederne.

Blandt sundhedsordførerne på Christiansborg er der opbakning til en hurtigere behandling.

- Vi har at gøre med børn, der har brug for hjælp. Og vi skal ikke placere dem på en venteliste, vi skal hjælpe dem. Vi ved jo, at hvis ikke vi hjælper dem meget hurtigt, har det store konsekvenser for dem senere i livet, siger Benedikte Kiær, Sundhedsordfører for de konservative til TV2 Nyhederne.  Også Dansk Folkeparti ønsker, at overvægtige børn bliver sikret behandling inden for højst fire uger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App