Læge advarer mod slankepille (Video)

Slankepillen Alli giver travlhed på landets apoteker. Men formanden for Lægeforeningen Sjælland advarer imod at tage pillerne, før man har konsulteret lægen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvis man tager medicin i forvejen, hvis man er diabetiker eller har forhøjet blodtryk eller dårligt hjerte, kan man risikere at få nogle meget kedelige bivirkninger. Men det er slet ikke ufarligt at tage slankemedicinen, selvom man har et helt normalt helbred. Man kan meget nemt få mineral og vitaminmangel, der går ud over ens smerteopfattelse, ens hud, ens hår, ens syn. Så det er en meget dårlig ide at spise de piller, før man har været hos lægen, siger Carl Johan Erichsen, der er speciallæge i Slagelse og formand for Lægeforeningen Sjælland.

På Rådhusapoteket har de bemærket, at mange gerne vil have fingre i det nye slankemiddel. - Det er nu ikke så meget de meget overvægtige, dem ser vi ikke så mange af herinde, selvom det er dem, som produktet er målrettet til, siger apoteker Niels-Philip Søgaard i dag til TV2 Øst.

Ubehagelige bivirkninger
På apoteket har de på 3 dage solgt omkring 100 pakker af produktet Alli. Men selvom det er meningen, at ens BMI skal være over 28, før man køber slankepillen, så er det primært de, der kun har en lille overvægt på 3-5 kilo, der køber produktet.

- Jeg synes ikke at det er i orden. Men vi kan jo ikke nægte folk at købe pillerne, vi kan kun rådgive, og fortælle folk, at de ikke er i målgruppen, og at der kan være meget ubehagelige bivirkninger ved at spise pillen, siger apotekeren.

Svært at holde på afføringen
En af de bivirkninger, pillen har, er, at det kan være svært at holde på afføringen. - Folk får ufrivilligt afføring, og kan ikke selv styre hvornår de får en meget fedtholdig diarré, siger Niels-Philip Søgaard.

- Mange burde finde et par løbesko frem og få noget kostvejledning istedet for at proppe sig med usund mad og drikke sodavand, og så tro at man kan spise en pille bagefter. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at det er en pervers opfattelse af livet at man skal kunne æde en pille og få syndsforladelse. Det handler ikke om sådan noget. Det handler om at vi har kun et liv, som vi skal tage vare på, så godt vi kan, blandt andet ved at leve sundt, siger Carl Johan Erichsen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090506_alli.flv]