Lad være med at fodre feriekatte

Dyrenes Beskyttelse advarer imod at fodre katte, man møder, når man er på sommerhusferie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en dårlig ide at fodre de katte, man møder på sin sommerhusferie.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu til, at feriefolket undlader at give kattene mad, og det er der flere grunde til, skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

Ingen kontakt

Nogle katte har et hjem i nærheden og har derfor ikke brug for at blive fodret af sommerhusgæster. Andre katte er herreløse og vænner sig hurtigt til at blive fordret. Men når sommerhusgæsterne tager hjem, stopper fodringen, og katten får derfor sværere ved at klare sig selv.

- Hvis du bliver opsøgt af sunde og raske katte, er det sikkert ikke fordi, de ikke får noget at spise, der hvor de hører til. Det bedste du kan gøre, hvis du opsøges af en sund og rask kat, er derfor at lade være med at tage kontakt til katten, selvom det kan være fristende, forklarer Jens Svenningsen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hvis katten er syg

Hvis katten er afmagret eller på anden måde i nød, bør du kontakte Dyrenes Beskyttelses kredsformand i det område, hvor du bor. Så vil kredsformanden hjælpe med at finde frem til kattens ejer, eller hvis dette ikke kan lade sig gøre, hjælpe dig med at finde en anden løsning. Hvis du bliver opsøgt af en syg eller tilskadekommen kat, skal du enten ringe til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på 1812 eller selv bringe dyret til nærmeste dyrlæge.

Dette vil ikke koste dig noget, da Dyrenes Beskyttelse betaler for dyrlægen.

Du kan læse flere råd her.