Kystprojekter får økonomisk håndsrækning af fond: Femø får millionstøtte til nyt projekt

I dag onsdag offentliggør Nordea-fonden de 65 kystprojekter i hele landet, der har fået støttet med 29,2 mio. kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske kyster er mere end klar til nye lokale initiativer.

Nordea-fonden har i dag uddelt 29,2 millioner kroner til 65 kystprojekter landet over, som er anden og sidste uddelingsrunde af Nordea-fondens Kysten er klar-pulje. I september modtog 50 projekter i alt 25,5 millioner kroner i støtte.

quote Vi er sikre på, det vil give endnu bedre forhold for dem, der kommer herover

Jørgen Larsen, formand for Femø Beboerforening

I alt har 22 projekter i Region Sjælland får en økonomisk håndsrækning - 13 projekter har fået støtte i dag. Blandt dem er projektet Stenbideren, som Femø Beboerforening står bag, der har fået 1.000.000 kroner.

- Det er dejligt. Det er vi meget glade for, siger Jørgen Larsen, der står bag projektet.

Lokalrådet for Stege og omegn modtager også 1.000.000 kroner til naturbaser ved Stege Nor.

Fakta om kystpuljen

Ny bygningen på havnen

Pengene til Stenbideren skal gå til at etablere en ny bygning på Femø Havn.

- Vi laver en helt ny bygning på havnearealet. Det står i forvejen et gammelt skur, som vi får fjernet, og så får vi lavet en helt ny bygning med et stort opholdsrum, hvor folk kan gå ind. Vi tænker selvfølgelig mest på turister, sejlere og gående turister, som kan sidde og hygge sig og drikke deres kaffe. Så bliver der et stort naturrum, hvor man kan leje/låne naturrekvisitter, som man kan bruge, siger Jørgen Larsen, der er formand for Femø Beboerforening.

Foreningen har også søgt flere midler andre steder blandt andet fra Landdistriktspuljen. Men med støtten fra Nordea-fonden er de godt på vej.

- Vi føler, der er en øget turisme her, som vi vil fastholde og få endnu flere, når det rygtes, at der er så gode faciliteter for sejlere, cyklister og gående. Vi er sikre på, det vil give endnu bedre forhold for dem, der kommer herover, siger Jørgen Larsen.

Med 208 ansøgninger modtog fonden mere end dobbelt så mange ansøgninger som i første runde, og det får fonden til at lægge ekstra 4,2 millioner kroner kyst-puljen.

I alt modtager 115 kystprojekter i hele landet støtte for 54,5 millioner kroner.

Læs mere her.

Projekter i Region Sjælland, der har fået støtte i anden runde: