Kvote 2: Flere søger ind på læreruddannelsen

Flere personer end sidste år har søgt ind på læreruddannelsen via kvote 2 hos Professionshøjskolen Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lysten til at lære fra sig er stor.

Professionshøjskolen Absalon melder nemlig om stor fremgang af ansøgere til læreruddannelsen via kvote 2 i forhold til sidste år. Det viser tallene for søgningen til kvote 2, som havde deadline i dag klokken 12.00.

Hele 19 procent flere har søgt uddannelsen som deres førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Fremgangen er på 25 procent i Roskilde og 13 procent i Vordingborg.

quote Skolebaseret læreruddannelse gør det lettere at tiltrække flere lærerstuderende til yderområderne 

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

- Det er fantastisk dejligt, at så mange unge søger mod lærerjobbet. Det betyder, at folkeskoleeleverne i Region Sjælland kan se frem til flere uddannede lærere med masser af mod på at give eleverne en god skolegang både fagligt og socialt, udtaler rektor Camilla Wang i en pressemeddelelse. 

Det store ansøgertal kan ifølge hende skyldes, at Professionshøjskolen Absalon har udviklet nye profillinjer på læreruddannelsen inden for blandt andet sport, musik og science.

Kan tiltrække lærerstuderende til yderområderne

Der er også stor interesse for den skolebaserede læreruddannelse, som giver mulighed for at kombinere løn og SU, fordi man er ansat på en skole nogle dage om ugen, mens man uddanner sig til lærer. 

- Skolebaseret læreruddannelse gør det lettere at tiltrække flere lærerstuderende til yderområderne for eksempel på nogle af de skoler, hvor man måske har vikarer, der gerne vil uddanne sig, mens de fortsætter med at arbejde, udtaler Camilla Wang.

Rektor: Ny ingeniøruddannelse bider sig fast

I sommeren 2017 åbnede Professionshøjskolen Absalon regionens første ingeniøruddannelse, diplomingeniør i bioteknologi, i Kalundborg.

 
 

Igen i år er der god søgning til uddannelsen via kvote 2. 28 personer har søgt uddannelsen som førsteprioritet. Det er et fald i forhold til sidste år, hvor tallet vat 33. Rektor Camilla Wang glæder sig over, at interessen for uddannelsen ifølge hende nu bider sig fast med så fin en søgning i uddannelsens andet år.

- Det glæder mig særligt, fordi adgangskravene er blevet strammet siden sidste år, idet ansøgerne nu skal have kemi på B-niveau i deres adgangsgivende eksamen. Vi har været lidt bekymrede for, om det ville være en stopklods for ansøgningen, siger Camilla Wang.

Holbæk udklækker nye sygeplejersker

Søgningen til den nye sygeplejerskeuddannelse i Holbæk har ifølge Professionshøjskolen Absalon desuden været helt overvældende, eftersom hele 66 ansøgere har søgt uddannelsen som deres 1. prioritet.

Uddannelsen vil indholdsmæssigt lægge sig tæt op ad de øvrige sygeplejerskeuddannelser i regionen, men som noget nyt vil samarbejdet mellem region og kommuner med patienten i centrum få et særligt fokus. 

Holbæk Sygehus samarbejder med Lejre, Holbæk, Odsherred og Kalundborg kommuner.

Færre søger pædagoguddannelsen

Professionshøjskolen Absalon har dog fået 11 procent færre 1. prioritetsansøgninger i forhold til sidste år, og flere uddannelser oplever en lille tilbagegang. Her står pædagoguddannelsen og uddannelser udbudt som e-læring for det største fald i ansøgertal.

I 2018 udbyder Absalon kun seks uddannelser som e-læring mod ti i de foregående år. I absolutte tal er antallet af 1. prioritetsansøgninger - eksklusive e-læring - faldet fra 2.076 til 1.985, hvilket er på niveau med 201

Du kan finde alle fakta om optagelsen her.