Kvinderne præger nominering til Årets Sportsnavn - to er her fra regionen

Der er et overtal af kvinder, som er nomineret til Årets Sportsnavn. To af kvinderne kommer her fra regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag er der blevet sat navn på de 15 atleter, som er nomineret til Årets Sportsnavn, som bliver uddelt i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten.

To af nomineringerne er til par, hvilket giver i alt 17 navne på listen. Af dem er 12 kvinder. Blandt andre Emma Aastrand Jørgensen, der er kajakroer, og Cathrine Dufour, der er dressurrytter, som begge holder til her i regionen.

- Det er også bemærkelsesværdigt, hvor meget de danske elitekvinder rykker i disse år, siger Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF, til Ritzau.

Elitemiljøet er blevet markant bedre

Emma Aastrand Jørgensen roer for Maribo Kajakklub til dagligt, mens Cathrine Dufour, der er fra Roskilde, til dagligt ridder i Vallø Rideklub på Stevns.

Artiklen fortsætter under billedet.

Emma Aastrand Jørgensen
Emma Aastrand Jørgensen
Foto: Arkivfoto

Ifølge DIF-direktøren er en af årsagerne til de mange kvindelige nomineringer, at elitemiljøet for kvinder mange steder er blevet markant bedre de senere år.

- Der er noget, som kunne tyde på, at det er lykkedes for os i dansk idræt at skabe nogle gode miljøer for kvinderne at dyrke eliteidræt i. For det er jo bredt nu, siger Morten Mølholm.

- Det er ikke bare i en enkelt idrætsdisciplin, at det er lykkedes os at få kvinderne rigtig godt frem. Det er i mange nu. Det lover super godt, og vi er meget glade for, at kvinderne er så godt med.

Den 15. december skæres listen ned til tre nominerede. Vinderen kåres 5. januar.

Listen over nominerede tager sig således ud: