¨

Kvalitetsstempel sætter fart på nye uddannelser

Foto: TV ØST

UCSJ er blevet indstillet til et særligt kvalitetsstempel, der betyder at institutionen i fremtiden kan sætte ekstra fart på akkrediteringerne.

Som den første professionshøjskole i Danmark får University College Sjælland nu den højeste officielle anerkendelse for kvalitetssikringen - en positiv akkreditering. Akkrediteringen giver blandt andet mulighed for, at UCSJ langt hurtigere kan oprette nye uddannelser i regionen.

Det skriver University College Sjælland (UCSJ) i en pressemeddelelse.

UCSJ er den første professionshøjskole, som bliver indstillet til en akkreditering, når akkrediteringsrådet mødes den 25. marts. Det betyder blandt andet at UCSJ selv skal stå for kvalitetssikringen af uddannelserne de kommende seks år.

Det er stort skulderklap til vores medarbejderes indsats for at sikre uddannelsernes kvalitet. Og akkrediteringen betyder, at vi får betydeligt større handlefrihed. Den frihed, vil vi benytte til sikre tidssvarende uddannelser, som er med til at løfte hele regionen, siger Ulla Koch, rektor på UCSJ.

Nye uddannelser

Anerkendelsen betyder, at UCSJ vil kunne etablere nye uddannelser hurtigere, fordi de ikke længere skal igennem en tidskrævende proces, der uden akkrediteringen kan tage op til et år. Desuden betyder den positive anerkendelse potentielt større søgning og dermed et bedre grundlag for at etablere og fastholde uddannelser, studerende og medarbejdere i regionen.

 - Vi har de seneste år oplevet en konstant vækst i antallet af studerende. Det skyldes ikke mindst, at vi har fået et omdømme som en institution, der har styr på kvaliteten. Samtidig forsker vi hele tiden i, hvordan vi skaber endnu bedre læring. Det har gjort UCSJ at er førende inden for fx e-læring i Danmark. En uddannelsesmetode, der skal sikre, at uddannelse og efteruddannelse når ud til flere, ikke alene i regionen, men i hele Danmark, siger Ulla Koch.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App