Kurdere afslutter 16 dages sultestrejke

De 16 kurdiske syrere, som siden 14. maj har sultestrejket i et telt foran Dansk Røde Kors' Center Sigerslev, afblæste onsdag i enighed deres aktion. De pakkede deres teltpavillon sammen og begyndte atter at spise, skriver DAGBLADET Køge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sultestrejken - der var en protest mod de lange ventetider på asylcentrene i almindelighed og udsigten til en udvisning til det urohærgede Syrien i særdeleshed - kom dermed til at vare i 16 dage.

- De fik ikke opfyldt deres politiske krav, men de glæder sig over, at deres budskab i det mindste er blevet hørt, siger læge Mogens Hilden fra foreningen Bedsteforældre for Asyl til DAGBLADET Køge.
Han glæder sig meget over, at sultestrejken nu er slut. Og han giver centerleder Helle Jørgensen en stor del af æren for, at det er sket.

Helle Jørgensen bekræfter, at hun gennem hele perioden har fulgt de sultestrejkende tæt og opfordret dem til at stoppe aktionen.
- Vi har holdt øje med, at deres helbred ikke har været truet. Men det er klart, at de er afkræftede, siger hun.
De 16 nu tidligere sultestrejkende tæller både asylansøgere, der venter på en afgørelse af deres sager, og personer, som har fået afslag og venter på udsendelse fra Danmark. Samtidig er der andre kurdiske syrere på centret, som har valgt ikke at deltage i sultestrejken.