¨

Kunstauktion skal skaffe julehjælp

Foto: TV ØST

Der er præcis en måned til juleaften, men langtfra alle familier har råd til at fejre højtiden. Dem vil en ildsjæl fra Næstved hjælpe med en kunstauktion.

Christian Dreist har en mission.

- Jeg har fundet noget, jeg brænder for. At være med til at sikre julehjælpen her på Sydsjælland, lyder det fra piloten fra Næstved, der sammen med venner for tre år siden stiftede foreningen Svovlstikkerne.

Hvert år samler den penge ind til julehjælp til trængte familier under mottoet: Ingen kan hjælpe alle, men vi kan alle hjælpe nogen. I år foregår indsamlingen blandt andet ved hjælp af en kunstauktion.

- Julen er så vigtig en højtid, at vi ønsker at hjælpe de familier, der ikke har råd til at holde den, erklærer Christian Dreist.

24 kunstnere har doneret værker til auktionen. Kendte navne som Erik Clausen, Jarl Friis-Mikkelsen og Troels Trier har givet billeder. Men også mange lokale kunstnere er kommet på banen.

- Når man er helt ung, tænker man ikke så meget på andre mennesker. Jo ældre man bliver, jo mere tænker man på at hjælpe andre. Jo mere man giver, jo mere får man igen. Det er den erfaring, jeg har gjort, siger Klaus Olsen fra Næstelsør, der selv har doneret et billede til auktionen.

Hver dag fra den 1. til den 24. december vil et billede blive solgt til højestbydende.

De penge, som Svovlstikkerne samler ind, bliver omsat til julehjælp, som uddeles i samarbejde med lokale kirker, Frelsens Hær og Røde Kors. I år hjælper foreningen 345 familier.

Christian Dreist håber, at kunstauktionen kan indbringe 60.000 kroner.

02:14 Luk video

Ønsker du at give et bidrag til julehjælpen, kan du følge et af disse links:

www.svovlstikkerne.dk

www.frelsenshaer.dk

www.rodekors.dk

www.folkehjaelp.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App