Kun hver sjette kandidat har prøvet kontanthjælp

Der er debat om kontanthjælp i valgkampen, men det er de færreste kandidater til det kommende folketingsvalg, der selv har prøvet at være på kontanthjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det fyger med beskyldninger om dovenskab og nasseri rettet mod folk på kontanthjælp i valgkampen. Men det er de færreste politikere, der selv har stået i samme situation.

For kun hver sjette kandidat til det snarlige folketingsvalg har selv prøvet at være på kontanthjælp. Det viser undersøgelse blandt kandidaterne, som Avisen.dk har lavet.

Ud af de 439 kandidater, der har deltaget, svarer 16,2 procent - eller knap hver sjette - at de på et tidspunkt i deres liv har været på kontanthjælp. Derimod har knap halvdelen prøvet at være på dagpenge.

Kristendemokraterne er det parti, hvor færrest kandidater er nuværende eller tidligere kontanthjælpsmodtagere. Blot fem procent. Størst er andelen blandt Enhedslistens kandidater. Her har hele 35 procent de opstillede prøvet at være på kontanthjælp, skriver Avisen.dk.

Det kommer ikke bag på partiets socialordfører, Pernille Skipper, der ser det som en styrke.

- Generelt ser jeg det som en force, fordi det giver en forståelse for, hvordan det er at være arbejdsløs. At det ikke er selvforskyldt, og at langt de fleste allerhelst vil bidrage til samfundet og forsørge sig selv, siger hun til Avisen.dk.

Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, glæder sig også over, at der trods alt er nogen af de opstillede, der har stiftet bekendtskab med tilværelsen på kontanthjælp.

- En del af kandidaterne har på egen krop prøvet, hvad det vil sige at være på kontanthjælp, og ved derfor også, hvordan ens økonomi så er skruet sammen. Det er godt, for de folkevalgte skal afspejle befolkningens sammensætning, siger han til Avisen.dk.


Nyhedsoverblik